Aliaga'da Egitim Sendikalarindan, Ögretmene Karsi Tehdit Ve Hakarete Kinama

Izmir’in Aliaga ilçesi Cumhuriyet Ilkokulu’nda iddiaya göre, müdür yardimcisi Samet Aricioglu’na tehdit ve hakaret ettigi iddia edilen Deva Partisi Aliaga Ilçe Baskani Emre Kaya, bugün toplanan bazi egitim sendikalari sube baskanlari ve üyeleri tarafindan kinandi.

Aliaga'da Egitim Sendikalarindan, Ögretmene Karsi Tehdit Ve Hakarete Kinama
Dün meydana gelen olayda, iddiaya göre Deva Partisi Aliaga Ilçe Baskani Emre Kaya, okula bahçesine araciyla girmek isteyince okul müdür yardimcisi Samet Aricioglu tarafindan engellenmis, bunun üzerine Kaya ile aralarinda tartisma yasanmisti. Müdür yardimcisi Samet Aricioglu, tehdit ve hakarete ugradigini öne sürerek yargiya basvurdu.

Egitim sendikalarinin sube baskanlari ve üyeleri, bugün olayin meydana geldigi okul önünde toplandi. Grup adina konusma yapan Egitim Is Aliaga Baskani Emre Kara, “Aliaga Cumhuriyet Ilkokulu Müdür Yardimcisi Samet Aricioglu, araci ile birlikte zorla okul bahçesine girmek isteyen bir kisi tarafindan tehdit edilmis ve hakaretlere maruz kalmistir. Okul bahçesinde anasinifi ögrencilerinin bir kisminin da bulundugu esnada, hakaretler esliginde araci ile okul bahçesine giren sahis, aracindan inerek zorla ve tüm engellemelere ragmen okul binasina girmis bu esnada kendisine ne sebeple geldigini soran ve bu sekilde zorla okula giremeyecegini belirten müdür yardimcisi Samet Aricioglu’na agza alinmayacak ifadeler kullanarak binaya girip arkadasimiza yönelik tehditlerini sürdürmüstür. Egitim emekçilerine yönelen her türlü siddeti kiniyor, saldiriya maruz kalan Samet Aricioglu arkadasimiza, çalisma arkadaslarina ve tüm egitim camiasina geçmis olsun diyoruz. Baskiya ve siddete ugrayan hiçbir meslektasimiz sahipsiz ve yalniz degildir. Samet Ögretmen’imizin hukuki olarak her zaman yaninda oldugumuzu, malum sahis hakkinda savciliga suç duyurusunda bulundugumuzu ve hukuki sürecin yakindan takip edilecegini tüm kamuoyuna bildiririz" dedi.

Kaynak: İHA