Van'in Sahil Yolu Asfaltlaniyor
Van Büyüksehir Belediyesi kentin çehresini degistirecek Sahil Yolu Projesi’nde çerçevesinde tamamlan yolda asfalt serme çalismalari basladi.

Yasar Kemal Parki civarindan baslayarak Ipekyolu Caddesi Uygulama Oteli önüne kadar sahil boyunca uzanan proje 2 etap seklinde hayata geçiriliyor. Geçtigimiz yil yapimina baslanan ve Iskele- Fidanlik, Fidanlik-Havalimani olmak üzere 2 etap seklinde hayata geçirilen Sahil Yolu Projesi adeta kentin çehresini degistirecek. Vanlilari sahille bulusturmayi hedefleyen ve neredeyse tamami Büyüksehir Belediyesi’nin idari isgücü ile yapilan 10 kilometrelik sahil yolu, yapimi devam eden sathi kaplamanin ardindan araç trafigine açilacak. Olasi çökmelere karsi bu yil sicak asfalti yapilmayacak olan caddede, önümüzdeki yil bitümlü sicak karisim asfalt (BSK) ile kaplanacak.
“Proje 3 merkez ilçeyi sahilde bulusturuyor”
Edremit, Ipekyolu ve Tusba ilçelerini sahilde bulusturmayi hedefleyen Sahil Yolu Projesi çerçevesinde 10 kilometrelik araç yolu, kosu ve yürüyüs yollari ile aydinlatma ve peyzaj çalismalari yapilacak. Ayrica Hatuniye Yolu ve Eski Kale Yolu Caddesiyle birleserek, Tarihi Van Kalesi’nin bati kisminda seyrine doyumsuz bir manzara sunan projede sahil boyu farkli araç kapasitelerinde otopark, dinlenme alanlari ve tasarlandi. Öte yandan, Büyüksehir Belediyesince geçtigimiz yil yapimina baslanan Hatuniye Caddesi ve Sahil Yolu’nda sona gelinirken, Edremit ilçesi Elmalik Yolu ve Çitören Sahil Yolunda planlamalar sürüyor.
