CHP’li Döşemealtı Belediyesinde 'Zimmet' gözaltısı
Antalya’nın Döşemealtı Belediyesi’nde Sayıştay heyetinin yaptığı inceleme sonunda, 2 milyon 640 bin liranın üzerinde zimmete para geçirildiği iddiası üzerine 2 belediye çalışanı belediye başkanını talimatı ile görevden uzaklaştırıldı, 1 kişi ise gözaltına alındı.

Gelişmelerin ardından yetkilerinin personelin maaş ödemelerini Devlet Otomasyon Sitemi (DTS) üzerinden yapan ve tek şifre yetkisi bulunan İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Ferit Ç'den şüphelendiklerini bildirdi. Bunun üzerine maaş ödemelerinin yapıldığı banka müdürü ile görüştüklerinde, 2022 yılı Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarına ait maaş ödemelerinde Ferit C'nin kendi hesabına 2 milyon 640 bin lira geçirdiğini iddia edildi.
HESAPLARA BLOKE KONULDU
Yaşananların ardından belediye de idari soruşturma başlatıldı. Sayıştay Denetçileri kendilerine 'Zimmet' suçu ile ilgili şikayetin bildirmesi üzerine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri alarma geçti.
Düzenlenen operasyonla Ferit Ç'nin Gazipaşa ilçesinde yakalanarak gözaltına alındı. Evinde, aracında ve iş yerinde aram yapıldı. Birinci derece akrabaları dahil hesaplarına bloke konuldu. Ele geçirilen dijital araç gereçleri inceleme altında olduğu bildirildi.
SORGULARI SÜRÜYOR
Döşemealtı Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Ferit Ç. ile Mali Hizmetler Müdürü İ.T. geçici olarak görevden uzaklaştırıldığı bildirdi. Operasyon kapsamında bir belediye çalışanı da gözaltına alındı.
