Serinhisar'in Arsiv Belgelerine Dayanan Kitabi Tanitildi

DENIZLI – Denizli’de gazeteci yazar Ibrahim Imamoglu tarafindan kaleme alinan ve Serinhisar Belediyesi tarafindan bastirilan “Arsiv Belgelerinde Serinhisar” kitabi, Belediye Baskani Hüseyin Gemi tarafindan tanitildi.

Serinhisar'in Arsiv Belgelerine Dayanan Kitabi Tanitildi


Osmanli ve Cumhuriyet tarihi belgeleri isiginda kaleme alinan, Osmanli’nin 1700’lü yillari ile Cumhuriyetin ilk yillari arasindaki belgelerin taranarak kaleme alindigi “Arsiv Belgelerinde Serinhisar” kitabinda, eski adi Kizilhisar olan Serinhisar’in ekonomik ve dönemin askeri durumu ile nüfus ve degiskenlik gösteren ikamet konumuyla ele alindi. Bugüne kadar Serinhisar hakkinda bu denli genis çerçeveli bir arastirma ve arsiv taramasi yapilmamis olmasi nedeniyle, hazirlanan kitap bir ilk olma özelligini de tasiyor.

Kitap hakkinda bilgi veren yazar Ibrahim Imamoglu, “Bu kitabin serüveni 2013 yilina kadar uzanmaktadir. Rahmetli Basbakanlik Osmanli Arsivleri Uzmani Muzaffer Çetin tarafindan projesi hazirlanmis ve Serinhisar ilçesinde arsiv sergisi düzenlenmisti. Baskan Gemi’nin belediye baskanligi seçimini kaybettigi dönemde, projje askiya alindi. Sonrasinda Baskan Gemi tekrar seçimleri aldiginda kitap gündeme geldi ve basimi gerçeklestirildi” dedi.



Baskan Hüseyin Gemi ise, kültür degerlerini ortaya çikarmayi amaçladiklarini belirterek, “Serinhisar ilçemizin geçmisi hakkinda yazilan ilk ciddi kitap olma özelligini tasiyan Serinhisar Kitabi, ilçemizin geçmis dönemi ile ilgili bütün olaylara isik tutmaktadir. Bundan sonra da bu tür kültür degerlerimize agirlik verecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA