Erzurum'a Büyük Yatirim
Erzurum’a bölgenin en büyük yem fabrikasi kuruluyor.

Tarim Kredi Yem A.S Genel Müdürü Nedim Nar ve Tarim Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Müdürü Bekir Parlak, yapilacak olan fabrika ile ilgili, Erzurum Valisi Okay Memis ve Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen ile görüsmeler gerçeklestirdi. Parlak, bölgenin hayvancilikta Türkiye’nin en önemli merkezi konumunda oldugunu söyledi.
Bu baglamda yapilmasi planlanan yatirimin sehrin hayvancilikta kalkinmasina öncü olmasina imkân ve firsat taniyacagini ifade eden Bekir Parlak, fabrikanin açilmasinin bölgede yetistirilen yem bitkilerinin üretimin artmasina, bölgede bulunan bos tarim arazilerinin ekilmesine, toplam tarimsal hasilanin artmasina destek saglayacagina, üretimden istihdama genis bir alanda Erzurum’a ekonomik zenginlik katacagina dikkat çekti. Yem A.S Genel Müdürü Nedim Nar ise, en kisa zamanda bu yatirima baslayacaklarini, Erzurum’un buna ihtiyaci oldugunu söyledi.
Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen ise, fabrikaya ve tarim ile hayvancilik noktasinda yapilacak yatirimlara her türlü destegi vereceklerini söyledi.
