Bakan Vahit Kirisci'den Düsen Helikopterle Ilgili Açiklama

Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci, Mugla’nin Marmaris ilçesinde meydana gelen orman yanginina müdahale etmek üzere görevlendirilen ve Denizli’nin Çardak ilçesi yakinlarinda düsen helikopterle ilgili önemli açiklamalarda bulundu. Bakan Kirisci, "7 personelden 2’si vefat etmistir. Yarali personellerimizin herhangi bir sekilde bir yogun bakimda durumlari söz konusu degildir" dedi.

Bakan Vahit Kirisci'den Düsen Helikopterle Ilgili Açiklama
Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak için Adiyaman’a gelen Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci, Adiyaman Valiligi toplanti salonunda ‘Adiyaman Tarim Sektörü Temsilcileri’ toplantisi sonrasi ilk olarak AK Parti Il Baskanligina geçti. Burada partililerle bir araya gelen Bakan Kirisci, partililere birlik ve beraberlik mesajlari vererek 2023 hedeflerine dogru emin adimlarla ilerlediklerini vurguladi. Bakan Kirisci ve beraberindeki Bakan Yardimcisi Nihat Pakdil, Vali Mahmut Çuhadar, TBMM Milli Savunma Komisyonu Baskani ve Adiyaman Milletvekili Ahmet Aydin, Milletvekilleri Ibrahim Halil Firat, Yakup Tas, Belediye Baskani Süleyman Kilinç, AK Parti Il Baskan Vekili Emrah Bulucu ve partililer Kahta ilçesinin Arili Köyünde badem hasadina katildi.

Burada badem hasadina katilan Bakan Kirisci, Adiyaman bademinin ülke ekonomisine olan katkisindan bahsetti. Bakan Kirisci ve beraberindeki heyet daha sonra Kahta ilçe merkezinde bulunan bir firmaya ait nar fabrikasini ziyaret etti. Burada incelemelerde bulunan Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci, çalismalar hakkinda bilgi aldi.

Düsen helikopter ve orman yanginiyla ilgili açiklamalarda bulundu

Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci, Mugla’nin Marmaris ilçesinde meydana gelen orman yanginina müdahale etmek üzere görevlendirilen ve Denizli’nin Çardak ilçesi yakinlarinda düsen helikopter ile yanginla ilgili açiklamalarda bulundu. Bakan Kirisci, “Mugla ilimizin Marmaris ilçesinde Ataköy Mahallesi yakinlarinda meydana gelen orman yanginlarina müdahale için Kastamonu ilimizin Tasköprü ilçesinde konuslanan helikopter saat 16.10 siralarinda bu yangina müdahale için yola çiktiginda Denizli ili Çardak ilçesi Gemis Mahallesi yakinlarinda henüz sebebi bilinmeyen bir kazaya maruz kalmis. Türk Hava Kurumu ile MGI is ortakliginda kiralanan ve kiralama yoluyla alinan Rusya mensei RA 31 591 kuyruk numarali kamu KA 32 diye adlandirdigimiz helikopter ile görev yapan 7 personelden 2’si vefat etmistir. Yarali personellerimizin herhangi bir sekilde bir yogun bakimda durumlari söz konusu degildir.

Hayatini kaybeden 2 kisi bunlarin her ikisi de Rus uyruklu Rusya vatandasi. Bunlar Alexander Iakovlev ki uçus mühendisi kendisi. Aleksi Volkov yine uçus teknisyeni bunlar vefat etmislerdir. Diger 5 yararligimizin durumu ki bunlari yaralilari da okuyayim müsaade ederseniz. Ömer Kaan Çakir, bu bizim teknik personelimiz yarali. Kenan Erdem yine teknik personel OGM’nin personeli, bu da yarali. Ilya Ivesenkhio bu kaptan pilot, bu da yarali. Bir de Georgii Onuchin uçus teknisyeni, bu da yaralilar arasinda. Bir yarali daha var o da yine Rus Egor Turkov bu da yardimci pilot, bu da yarali. Suanda yarali personelimiz Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi görüyorlar. Herhangi bir sekilde bir yogum bakimlik söz konusu degil. Kazanin nasil olduguna ve sebebinin ne olduguna dair su anda bilgi yok. Ama kaza kirim ekibi olay mahalline intikal etmis ve bu konuya iliskin onlarda gerekli tetkikleri baslatmis durumdadir. Tabi ki her iki Rus bu görevde kendi hayatlarini kaybedenlere ailelerine öncelikle biz taziyelerimizi sunuyoruz. Yarali olan bütün gerek Rus gerek Türk personellere de onlara da geçmis olsun dileklerimizi ifade ediyoruz. Insallah bu tür hadiseler bir daha olmaz” dedi.

Marmaris’teki orman yanginiyla ilgili açiklamalarda da bulunan Bakan Kirisci, “Yangin da kontrol altina alinmak üzere. Bu yangina müdahale sirasinda 714 personelimiz su anda aktif olarak görev almis 23 helikopterimiz var, yangin müdahalesinde kullandigimiz. Bir tane IHA’miz aktif olarak kullaniliyor ve 83 adet de arozöz yine hizmet veriyor. Ilk müdahale araci olarak 22 is makinesi olarak da 5 aracimiz bu yangin söndürme operasyonunda görev aliyor. Bildiginiz gibi yer Mugla ve Marmaris olunca ister istemez hepimiz dikkat kesiliyoruz. Yani o bölgede siklikla yangin meydana geldigi için. Yanginin meydana geldigi saat 12:32 ve bizim de müdahale ekibimizin ulastigi saat ise 12.40 olarak bizim kayitlarimizda bulunuyor” diye konustu.

Kaynak: İHA