Yozgat Protokolü 7.6 Siddetinde Deprem Yasadi

Yozgat’ta deprem simülasyonu tirini ziyaret eden Yozgat Valisi Ziya Polat, Belediye Baskani Celal Köse, Il Jandarma Alay Komutani Albay Halil Baser ve daire müdürleri, Rihter ölçegine göre 7.6 siddetindeki depremi yasadi.

Yozgat Protokolü 7.6 Siddetinde Deprem Yasadi
Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi’nca (AFAD) Yozgat’a gönderilen deprem simülasyon tirinda, deprem farkindaligi olusturmak için vatandaslara egitim verilmeye baslandi. Cumhuriyet Meydani’na gelen deprem simülasyon tirini ziyaret eden il protokolü, burada AFAD ekiplerinden egitimler hakkinda bilgi aldi. Yozgat il protokolü simülasyon tirinda, Rihter ölçegine göre 7.6 büyüklügündeki depremi yasadi. Vali Polat ve beraberindekiler 45 saniye süren depremde masalarin yanina çömelerek sarsintinin geçmesini bekledi.

Daha sonra gazetecilere açiklamalarda bulunan Yozgat Valisi Ziya Polat, AFAD ekibine egitimlerden dolayi tesekkür ederek, “Bu yil AFAD tatbikat yili. Biz de tatbikatlarimiza basladik ve devam edecek. AFAD Baskanligimiz da tirimizi gönderdi. Burada farkindalik olusturmak için tirimiz 1 hafta boyunca meydanda insanimiza deprem anini yasatip, deprem aninda korunma yollarindan çökmeyi kapanmayi tek tek anlatacagiz. Biz afetlere hazir olmak zorundayiz. Çünkü bizim bölgemiz ülkemiz afetlerin yasandigi bir bölge. Ama sükürler olsun devletimiz tüm kurum ve kuruluslariyla, STK’lar ile hazir.” dedi.

Kaynak: İHA