Çigli'nin 'Pembe Misafirleri' Ödüle Doymuyor
Çigli Belediyesi tarafindan hazirlanan Türkiye’deki ilk flamingo belgeseli olan “Pembe Misafirler” belgeseli Los Angeles Belgesel Film Festivali’nin ardindan Uluslararasi 4. Izmir Artemis Film Festivali’nde de ödüle layik görüldü.

Berlin ve Amsterdam’da seçkiye girdi
10 uluslararasi film festivalinde ödül mücadelesi veren Pembe Misafirler belgesel filmi, Berlin Bagimsiz Film Festivali ve 2022 WSXA Amsterdam Uluslararasi Ödülleri’nde seçkiye girdi. Su ana kadar gösterime girdigi festivallerde büyük begeni toplayan belgesel filmin Berlin ve Amsterdam’dan da ödülle dönmesi bekleniyor.
Baskan Gümrükçü: “Izmir’de ödül almak ayri bir gurur”
Ödül töreninde konusan Baskan Utku Gümrükçü, “Çigli’yi ulusal ve uluslararasi mecrada taninir kilmak istiyoruz. Bu dogrultuda, kentimizin bu zamana kadar gün yüzüne çikarilamamis dogal degerlerini anlatan çok güzel bir belgesel hazirladik. Yönetmenligini Murad Mammadov ve Pelin Turgut, yapimciligini Ahmet Utku Soylu’nun yaptigi belgeselimiz dünyanin birçok farkli ülkesinde gösterilmeye devam ediyor. Los Angeles’in ardindan güzel Izmir’imizde ödüle layik görülmek bizler için ayri bir gurur. Sinemasi olmayan bir ilçe olarak belgeselimizin ulusal ve uluslararasi festivallerde ödüller almasi sanatsal üretim açisindan çok kiymetli. Çok güzel bir gece oldu. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
