Bu Kafeye Gelenler 40 Yil Öncesine Yolculuk Yapiyor

Bursa’da tarihi Tophane semtinde hobi olarak açilan kafe müsterilerini 40 yil öncesine götürüyor. Ilginç antika aksesurlari, 40 yillik kahve fincanlari ile ön plana çikan kafede 59 çesit gazoz bulunuyor.

Bu Kafeye Gelenler 40 Yil Öncesine Yolculuk Yapiyor
Emlakçilik yapan Yusuf ve Mustafa Kahraman, kardesler, tarihi sur içinde aldiklari bir binayi restore ederek 40 yil öncesinin esyalariyla doldurup Dervisan ismini verdikleri nostaljik kafe açti. Açtiklari kafede 40 yil öncesinin fincan takimlariyla kahve servisi yapiyorlar, kahvenin yanina da geçmisin unutulmaz lezzetleri leblelebi tozu ve o dönemin sekerlemelerini ikram ediyorlar. Gelen müsterilerine 59 çesit gazoz içme imkani sunuyorlar. Kafeye gelen müsteriler geçmiste yolculuga çikarak anilarini tazeliyor. Bir çok müsteri ise kafeye ikinci gelisinde nine ve dedelerini getirerek onlarin anilarinin tazelenmesine sebep oluyor. Konseptiyle Bursa tek olan kafe yogun ilgi görüyor. Isletmeciler randevu sistemiyle müsteri kabul ediyor. Özellikle hafta sonlari kafenin önünde uzun kuyruklar olusuyor.

Bu kafeyi açmanin çocukluk hayali oldugunu ifade eden Yusuf Kahraman, "Ben emlakçilik yapiyorum. Elimize satilmasi için böyle bir bina geldi. Bina çok hosumuza gitti ve biz satin aldik. Uzun süren tadilatin ardindan çocukluk hayalim olan nostalji kafeyi açtim. Burayi hobi olarak açtim, vatandaslarin çok hosuna gitti, gelenler bir dahaki gelislerinde nine ve dedelerini getirmeye onlara nostalji yasatmaya geldiler. Yogun bir ilgi var hafta sonlari kafenin önünde kuyruk olusuyor. Dekorasyonu 40 yil öncesinin ürünleriyle yaptik. Yiyecek ve içecek servisleri de geçmisin izlerini tasiyor. Buraya gelen müdavimi oluyor" dedi.

Her yastan müsterileri oldugunu belirten Mustafa Kahraman, "Konseptimiz çok begenildi. Burada 59 çesit gazozla müsterilerimize hizmet vermekteyiz. Her gelen içtigi gazozun notunu tutup bir dahaki gelisinde farkli çesit içiyor" seklinde konustu.

Kaynak: İHA