Bodrum'da Gaziler Günü Törenle Kutlandi

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Bodrum Belediye Meydani’nda çelenk sunma töreni gerçeklestirildi.

Bodrum'da Gaziler Günü Törenle Kutlandi


Törene, Bodrum Kaymakami Bilgehan Bayar, Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras, Cumhuriyet Bassavcisi Hasan Dalak, Ilçe Garnizon Komutani Albay Durmus Altinkaya, daire amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, gaziler, ögretmenler, ögrenciler ve vatandaslar katildi.



Atatürk abidesine çelenklerin sunulmasinin ardindan saygi durusunda bulunuldu, Istiklal Marsi okundu. Günün anlam ve önemini belirten konusmayi yapan Türkiye Muharip Gaziler Dernegi Bodrum Sube Baskani Hasan Külcü, sunlari dile getirdi: “19 Eylül Gaziler Günü, bedeli canla ve kanla ödenmis bu topraklarin vatan olmasinda ve devletimizin bekasi ugrunda canlarini adayanlarin gurur ve serefle hatirlandigi ve anildigi bir gündür. Sehit nurlanmis, gazi onurlandirilmis bir askerdir. Bununla da gurur duyuyoruz. 19 Eylül Kurtulus Savasi’nda Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimi, üniter yapisi ve toprak bütünlügü ugrunda vatan hainlerine terör örgütleri örgütlerine karsi kahramanca mücadele eden asker, polis, güvenlik koruculari ve 15 Temmuz’da meydana gelen hain darbe girisiminde vücutlarini siper eden tüm malul gazilerin seref günüdür. 19 Eylül Gaziler Günü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü TBMM tarafindan gazilik unvaniyla taçlandirildigi gündür. Üzerinde yasadigimiz bu topraklarin bizler için vatana dönüsmesi, bayragimizin özgürce dalgalanmasi, sehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakarliklarinin eseridir. Tarihin her döneminde hür yasamayi, bagimsizlik ve istiklalini cani pahasina korumayi ilke edinen aziz milletimiz bu ugurda sehit ve gazi olmayi büyük bir onur ve gurur kaynagi saymistir. Ülkemizde sehidi ve gazisi olmayan aile yok gibidir. Aziz milletimizin asirlardir Anadolu topraklari üzerinde verdigi var olus mücadelesinin sifresi, ‘Ölürsem sehit, kalirsam gazi’ deyisinde saklidir.”

Hasan Külcü’nün konusmasinin ardindan Nurbanur Koç isimli ögrenci, "Gaziler" isimli siirini okudu. Gaziler, tören sonrasi Kaymakamlik ziyareti gerçeklestirirken , Bodrum protokolü ile düzenlenen yemekte bir araya geldiler.
Kaynak: İHA