Iptal Edilen KPSS Ilk Oturumu Basladi
31 Temmuz 2022’de gerçeklesen ve hakkindaki iddialar sonrasi iptal edilen 2022-KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve Egitim Bilimleri sinavlarinin ilk oturumu bugün basladi. Bazi adaylar son anda sinava yetisti.

1 milyon 400 bine yakin adayin katildigi sinavda sorularin daha önce bir yayin evinde yayimlandigi iddiasi üzerine Ögrenci Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM) tarafindan iptal edilmisti. Sinavin iptali ve sorularin sizdirildigi iddiasiyla Ankara Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan sorusturma baslatilmisti.
Sinava gelen kimi aday erken saatlerde geldi, kimisi de sinava dakikalar kala geldi. Velileriyle gelen ögrenciler heyecan içinde sinav binasina alindi. Sinavin son dakikasinda kosarak gelen bazi ögrenciler ise kapi kapanmadan içeri alindi. Adaylar detayli üst aramasi ve kimlik kontrolünden sonra içeriye alinirken, saat 10.00 itibariyle okullarda kapilar kapatildi.
Sinav hakkinda konusan isletme mezunu Ikram Yilmaz, ilk sinavin iptal edilmesiyle ilgili, “Böylesi daha adil bir sonuç olacaksa hayirlisi olsun. Böylesi daha adil oldu. Bir haksizlik varsa bunun adina mutlu oldum, bunun düzeltilmesi ve tekrar edilmesi herkes adina daha hayirli oldu diye düsünüyorum” diye konustu.
Ögrencilerin iptal edilen sinava daha iyi çalistigini anlatan Abdurrahman Temiz isimli veli, “Insallah hayirlisi neyse o olsun. Insallah bu sefer daha düzgün bir sinav olur, herkes iyi neticeler alir. Aslinda iptal edilmesine sevinmedik, çünkü ona göre hazirlanmisti. Böylesi daha iyi oldu, kimsenin kafasinda bir süphe kalmadi” dedi.
Sinava giren Veysel Polat ise, "Insallah bu sinavda herkes açisindan istedigimiz sonucu aliriz. Büyük emekler veriliyor. Bugüne gelebilmek için mezun olduktan sonra sirf sinava girebilmek için çalismayan insanlar var. Para kazanabilecekken hayallerini bunun üzerine kuranlar var. Insan bir emek harciyor. Bu emegin karsiligini almak istiyor. Bugün de bakalim sinava girecegiz. Insallah istedigimiz olur" seklinde konustu.
