Vücudunda Kitlelerle Dogan Bebeginin Tedavi Edilmesini Istiyor

Hatay’in Reyhanli ilçesinde dogustan vücudunda leke ve kitleler bulunan 14 aylik Abdurrahman Ismail tedavi edilmeyi bekliyor.

Vücudunda Kitlelerle Dogan Bebeginin Tedavi Edilmesini Istiyor


Ülkelerinde yasanan savas nedeniyle 2013 yilinda Hatay’in Reyhanli ilçesine yerlesen Ismail ailesinin 4 çocugunun en küçügü olan Abdurrahman Ismail, vücudunda siyah leke, sirtinda ise kitlelerle dünyaya geldi. Aile birçok hastaneye basvurdu ancak çocuga teshis konulamadi. Anne Fatma ile baba Hedi Ismail (33) maddi imkansizliklar nedeniyle bebegin tedavisini yaptiramadiklarini söyledi.

Çocugunun rahatsizligini gözyaslarina bogularak anlatan anne Ismail, “Abdurrahman Reyhanli’da dogdu. Dogustan vücudunda siyah lekeler ve kitleler vardi. Ne oldugunu anlayamadik. Maddi imkansizliklar nedeniyle tedavisini yaptiramadik. Oglum sürekli kasiniyor. Rahat uyuyamiyor. Aci çektigini hissediyorum. Bir an önce tedavi edilmesini ve saglikli olmasini istiyorum. Maddi imkansizlik nedeniyle elimizden bir sey gelmiyor” dedi.

Geçtigimiz günlerde Hatay Il Saglik Müdürlügü tarafindan Abdurrahman bebek Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Arastirma ve Uygulama Hastanesine sevk edildigi hastaligin teshis çalismalarinin sürdügü ögrenildi.
Kaynak: İHA