Hasan Pasa Sokaklar'da Revizyon Imar Plani Hayata Geçiriliyor
Sehrin ihtiyaç duyulan bölgelerinde kentsel dönüsüm ve imar revizyon çalismalarini sürdüren Çorum Belediyesi, Gülabibey Mahallesi Hasan Pasa sokaklarda yapilan revizyon imar plani konusunda bilgilendirme toplantisi düzenledi.

"Belediye olarak tüm fedekarliklari yaptik"
Çorum Belediyesi bu düzenlemeyi yaparken mahalle muhtari ve bölgede yasayan vatandaslarla görüstüklerini aldiklarini hatirlatan Baskan Asgin, “Hasan Pasa Sokaklarin yillardir bekledigi özlemi gideriyoruz. Yapilacak tüm fedakarliklari yaptik. Burayi 6 kat olarak planladik. Hayirli olsun” dedi.
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in gösterdigi yolda ilerlediklerini ve milletine sevdali insanlar olduklarini bir kez daha hatirlatan Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, "Bizim derdimiz milletimizin derdi. Milletimize 1970-1980’li yillarda yapilmis evlerde degil her türlü konfora sahip konutlarda yasamak yakisir. Yeni projede hem daire sayisi hem de dairelerin m2’si daha da büyüyecek. Buradaki daire sayisini 486’ye çikariyoruz. Emsali de artirdik. Emsali de burada 2 yaptik" seklinde konustu.
"Bu bölgeye olan vefa borcumuzu ödüyoruz"
Belediye Baskani Asgin, Hasan Pasa Sokaklarda yaptiklari revize imar plani ile o bölgede yapilacak yeni binalarin altini isyeri olarak isaretlerini vurguladi. Isteyenler ticarethane yapabilecegini, isteyenlerin de 6 kati da mesken olarak kullanabileceginin altini çizen Asgin, yollarin genisligini de 10 metreden 12 metreye çikardiklarini ifade etti.
Baskan Asgin, “Hayallerimiz o bölgeyi modern sekilde görmek. Bu bölgenin buna ihtiyaci vardi. Bu bölgeye bizim vefa borcumuz vardi. Recep Tayyip Erdogan davasina en büyük destegi verdiler. Bizler de milletimiz için geregini yaptik.” dedi.
Revize imar plan çalismalarinin Mimar Sinan Mahallesi’nde de devam edecegini belirten Baskan Asgin, "Mimarsinan mahallesi için de gece gündüz çalisiyoruz. Orada da hayallerinin ötesinde bir sey ilan edecegiz. En kisa sürede Mimar Siman ile ilgili tanimi da yapacagiz. Yeni dönüsüm hamlesi Mimar Sinan’a da hayirli olsun.” ifadelerini kullandi.
"Deprem riski tasiyan bölgeler dikkate alinacak"
Seçim dönemi ’Ali’ olma sözü verdiklerini, görev süresi boyunca da en önemli özelliklerinin adil olmalari oldugunu kaydeden Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, “Ali olmaya devam ediyoruz. Eskiyen, deprem riski tasiyan ne kadar bina varsa Çorum geneliyle ilgili ilke karari aldik. Bize revizyon talepleri ile gelenler 2 bin 500 metre arsa saglayacaklar. 2 bin 500 metrekare arsayla ilgili anlasan tüm vatandaslarimiz hangi mahallede olurlarsa olsunlar dönüsüme muhtaç, depremde yikilma ihtimali varsa bize müracaat etmisse biz tüm hemsehrilirimize emsal artisini verecegiz. Biz Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in yol arkadaslariyiz. Durusu olan, milletin degerleriyle bezenen, en büyük serefi bu millete hizmet etmek olarak gören Recep Tayyip Erdogan’in yol arkadaslariyiz" dedi.
"Eski stadyum yikilacak"
Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, eski stadyum yerini pazartesi günü yikmaya baslayacaklarini yerine 56 dönümlük muhtesem bir millet bahçesi yapacaklari müjdesini verdi.
Yeni yapilacak millet bahçesinin Türkiye’nin en güzel millet bahçelerinden biri olacagini dile getiren Baskan Asgin, “Insallah gelecek yil Mayis ayinda çaylarimizi orada yudumlayacagiz. Yeni millet bahçemiz sehrimize hayirli olsun.” diye konustu.
Turgut Özal Konferans Salonunda AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oguzhan Kaya ve Erol Kavuncu, AK Parti Il Baskan Vekili Emre Turan, Merkez Ilçe Baskani Erhan Akar, Il Genel Meclis Baskani Mehmet Bektas, Belediye Meclis Üyeleri, Gülabibey Mahalle Muhtari Hasan Belli ve çok sayida vatandasin katilimiyla gerçeklestirilen toplantida konusan Baskan Asgin, “Amacimiz 1970’li-80’li yillarda yapilan, suanda mevcut ihtiyaçlara cevap veremeyen, ciddi risk tasiyan, halkimizin yillardir bekledigi özlemi gidermek” seklinde konustu.
