Ermenistan Savunma Bakanligi Açiklamasi 'Ermenistan Ve Azerbaycan Arasindaki Çatismalar Durdu'

Ermenistan Savunma Bakanligi, Ermenistan ve Azerbaycan ordulari arasinda çikan çatismalarin aksam saatlerinde durdugunu açikladi.

Ermenistan Savunma Bakanligi Açiklamasi 'Ermenistan Ve Azerbaycan Arasindaki Çatismalar Durdu'
Ermenistan ordusunun provokasyonlariyla Azerbaycan ve Ermenistan ordulari arasinda baslayan çatismalara dair Ermenistan Savunma Bakanligi’ndan açiklama yapildi. Ermenistan Savunma Bakanligi Sözcüsü Aram Torosyan yaptigi açiklamada, taraflar arasinda çatismalarin durdugunu belirterek, "Bu aksam yerel saatle 20.00 itibariyle tüm bölgelerde çatismalarin tamami neredeyse durdu" dedi.

Ermenistan’daki sosyal medya kullanicilari arasinda Azerbaycan ordusunun birçok noktada kontrol sagladigi bilgisinin sikça dolastigi iddialarina yanit veren Sözcü Torosyan, "Internette dolasan bazi Ermeni yerlesim yerlerinin Azerbaycan kontrolüne geçtigi bilgisi kesinlikle yalandir. Bu itibarla bir kez daha benzer haberlerin yapilmamasi ve münhasiran resmi haberlerin rehberliginde hareket etme çagrisinda bulunuyoruz" ifadelerini kullandi.

"Kimseye Ermenistan topraklarindan bir koridor vermek niyetinde degiliz"

Öte yandan Ermenistan Basbakani Nikol Pasinyan bugün Ermenistan parlamentosunda yaptigi konusmada, Ermeni muhalefetinin Türkiye ve Azerbaycan arasinda ulasim koridoru olusturulmasina yönelik onay verildigi iddialarina da cevap vererek, "Ermenistan’in egemen topraklari üzerinden herhangi bir koridor veya bölge vermeyecegiz. Ayrica Ermenistan, bu konuyu uluslararasi toplum da dahil olmak üzere tüm müttefikleriyle tartismis ve ortak bir anlayisa ulasmistir. Tartismalarda koridordan bahseden ülke yok. Kimseye Ermenistan topraklarindan bir koridor vermek niyetinde degiliz. Herhangi bir belge imzalamadim. Önümüzdeki günlerde de imza atmaya niyetim yok" seklinde konustu.

Kaynak: İHA