Cumhurbaskani Erdogan Özbekistan Ve ABD'yi Ziyaret Edecek

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Sanhay Isbirligi Teskilati 22’nci Devlet Baskanlari Zirvesi dolayisiyla Özbekistan’i ardindan Birlesmis Milletler 77’nci Genel Kurulu genel görüsmelerine katilmak üzere ABD’yi ziyaret edecek.

Cumhurbaskani Erdogan Özbekistan Ve ABD'yi Ziyaret Edecek
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Özbekistan Cumhurbaskani Sevket Mirziyoyev’in daveti üzerine Sanhay Isbirligi Teskilati 22’nci Devlet Baskanlari Zirvesine özel konuk olarak katilmak üzere, 15-16 Eylül 2022 tarihlerinde Semerkant’i ziyaret edecek. Türkiye’nin Sanhay Isbirligi Teskilati nezdinde ‘Diyalog Ortagi’ statüsünü elde ettigi 2012 yilindan bu yana, zirve toplantilarina, Cumhurbaskani düzeyinde katilim ilk kez gerçeklesecek. 16 Eylül tarihinde düzenlenecek zirve oturumuna hitap edecek olan Erdogan’in ikili görüsmeler yapmasi öngörülüyor.

Erdogan, Özbekistan ziyareti sonrasi ABD’ye geçecek

Erdogan, Sanhay Isbirligi Teskilati Zirvesi ardindan New York’ta düzenlenecek Birlesmis Milletler 77’nci Genel Kurulu genel görüsmelerine katilmak üzere, Amerika Birlesik Devletleri’ne hareket edecek. “Iç Içe Geçmis Sinamalara Dönüstürücü Çözümler” için Dönüm Noktasi’ temasiyla gerçeklestirilecek 77’nci Genel Kurulun ilk günü olan 20 Eylül 2022 tarihinde katilimcilara hitap edecek olan Erdogan, Genel Sekreter Antnio Guterres’le görüsme gerçeklestirecek. Ayrica çok sayida devlet ve hükümet baskaniyla ikili temaslarda bulunacak. Erdogan’in ABD’de yerlesik Türk sivil toplum kurulus temsilcileri ile Musevi kurulus temsilcilerini kabul etmesi ve Türk Amerikan Is Konseyi tarafindan ABD is dünyasinin temsilcilerinin istirakiyle düzenlenecek etkinlige katilmasi öngörülüyor.
Kaynak: İHA