Çanakkale'de Palamudun Tanesi 50 Liraya Düstü

1 Eylül tarihi itibariyle av yasaginin kalkmasi sonrasi balikçilarda balik çesidi artti. Bu sene bol olmasi beklenen palamudun ise tanesi 50 liraya düstü.

Çanakkale'de Palamudun Tanesi 50 Liraya Düstü
Çanakkale’de 1 Eylül itibari ile av yasaginin sona ermesinin ardindan balik tezgahlarindaki ürün bollugu artti, fiyatlarda ise düsüs yasandi. Balikçilar, önümüzdeki günlerde fiyatlarin daha da düsmesini bekliyor. Öte yandan, 600-700 grami 90 liraya satilan palamut kiloluk tane adedi 50 liraya düstü.

BALIKÇI ÖGET: “BIR KILO ET 40 LIRA”

Çanakkale’de 9 yildir balikçilik yapan Onur Öget, “Av yasagi bitti. Dendigi gibi de oldu. Palamut çok bol deniyordu. Su anda çok balikçilik var, Karadeniz’de özellikle. Karadeniz’de zaten bol oldugu için fiyatlar düsüyor. Insallah da böyle devam eder. Insallah daha da düsecek. En fazla 40 liraya düser ama baligin bir tanesi bir kilo geliyor. Bir kilo et 40 lira. Bence çok uygun. Daha önce 600-700 gram gelen palamudun tanesi 90 liralardaydi. Simdi tane 50 liraya düstü ve gramaj da artti. Çok da lezzetlendi. Insallah vatandas doya doya balik yiyebilecek" dedi.

(Enishan Keskin - Mustafa Suiçmez - IHA)
Kaynak: İHA