Golonya, Türklerin Gizli Silahi Avrupa'ya Açiliyor

Pandemi döneminde hiz kesmeden büyümeye devam eden yeni nesil kolonya markasi Golonya, Avrupa’ya açiliyor.

2020 yilinda tüm dünyayi etkisi alan pandemi çok sayida sektörü olumsuz yönde etkilerken, kolonya sektörü bu süreçte pozitif yönde etkilendi.

Koronavirüse karsi Türk halkinin en koruyucu silahlarinin basinda kolonya gelirken, bu talep basta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünya genelinde kolonyanin taninirligini ve kullanimini artirdi.

Pandemi döneminde hizla büyüyen Golonya, korona virüsle mücadele de Türklerin gizli silahi olarak adlandirilan kolonyayi Avrupalilarla bulusturmak için alt yapi çalismalarina hiz verdi.

’15 ülkede kuracagimiz distribütörlüklerle Avrupa’ya açilacagiz’

Golonya Kozmetik A.S. Yönetim Kurulu Baskani Ali Ilker Tosun, firma olarak Avrupa’da yapilanmaya gittiklerini belirterek, “Fransa’nin Strazburg kentindeki is ortagimizla Avrupa ülkelerindeki yapilanmamizi gerçeklestirecegiz. Hollanda’da mevcut bir distribütörümüz var. Almanya’da ve Ingiltere’de distribütörlük görüsmelerimiz devam etmekte. 15 ülkede kuracagimiz distribütörlüklerle Avrupa’ya açilacagiz. Bölgesel olarak büyük olan ülkelerde birden fazla distribütörlügümüz olacak. Avrupa’da kendimiz bir altyapi olusturuyoruz. Avrupa’ya yönelik bir internet sitesi olusturduk. Avrupa ülkelerinde alisveris yapilan tüm internet sitelerinde alt yapi çalismalari tamamlandi. Avrupa’da yasayan herkes alisveris siteleri üzerinden ürünlerimize bakarak satin alabilecekler. Geçtigimiz haftalarda Amerika’ya deneme ihracati gerçeklestirdik. Amerika’da da ihracat ayagimizi baslatmis olacagiz” dedi.



’Hedef ilk yil 1.5 milyon Euroluk ihracat’

Ilk yil hedeflerinin Avrupa’ya 1.5 milyon Euro’luk bir ihracat gerçeklestirmek oldugunu açiklayan Tosun, “Avrupa’nin potansiyeli yüksek. Kolonyanin ana vatani Almanya. Ilk hedefimiz yurt disinda yasayan gurbetçilerimiz. Sonrasinda da Avrupalilar. Çünkü kolonya parfüm gibi Avrupa’da herkes tarafindan bilinen tercih edilen bir ürün degil. Amacimiz kokulu kolonyalari dezenfektan gibi Avrupalilarla bulusturarak onlara kolonya kültürünü asilamak. Suan üretimini yaptigimiz 8 çesit kolonyamiz var. Avrupa’da da ayni sekilde satista olacak” dedi.



’Pandemi Türklere kolonyayi hatirlatti, Avrupa’ya ise ögretti’

Pandemi öncesinde kolonya kültürünün dünyada ve Avrupa’da bilinen bir yapisinin olmadigina dikkat çeken Ali Ilker Tosun, “Kolonya Türklerde geleneksellesmis bir ürün. Pandemiyle beraber bizimde hatirladigimiz bir ürün haline geldi. Onlarda dezenfektan daha revaçta olan bir ürün. Pandemi döneminde biz kolonyayi çok güzel kullandik. Avrupa basininda o dönemde Türklerin pandemiyle mücadaledeki gizli silahi kolonya diye haberler yapti. Kolonya dünya genelinde taninmaya baslayinca insanlar kolonyaya yönelmeye basladi.

Kullanildiktan sonra kokulu türevdeki kolonyalar daha çok tercih edilmeye baslandi. Biz insanlarin günlük yasamda da kullanabilecekleri, günün her aninda yanlarinda tasiyabilecekleri, parfüm gibi de kullanabilecekleri bir ürün üretiyoruz. Bu bizim için bir avantaj. Parfüm gibi kullanildigi halde ayrica parfümlere göre daha ekonomik bir ürün olmasi daha avantaj sagliyor. Insanlar ürettigimiz kolonyayi parfüm gibi de kullanabiliyor. Uzun vadede tüm dünyaya kolonyayi tanitarak bu kültürü asilayacagimizi düsünüyorum. Pandemi Türklere kolonyayi hatirlatti. Avrupa ise ögreniyor” ifadelerini kullandi.

’Hedef kitlemiz Y, Z ve Alfa kusagi’

Tüm kusaklara hitap edeceklerini anlatan Ali Ilker Tosun, “Bizim farklarimizdan bir tanesi de su. Z kusagi diye adlandigimiz Z kusagi ile Y kusagi hatta Alfa kusagina hitap eden parfümlü tarzda ürün segmenti üretmeye çalisiyoruz. Klasiklesen, Türklerin alisilagelmis limon ve tütün gibi kokularinin yani sira içerisinde farkli aromalarin bulundugu, birkaç tane aromanin bir araya gelerek farkli bir nota çikardigimiz ürün üretiyoruz. Hedeflerimiz arasinda Y, Z ve Alfa kusagi var. Suan dünya nüfusunun 3’te 1’i Z kusagi. Uzun vadede tam anlamiyla bu Z kusagini yakalayacagimizi düsünüyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA