Küba'daki Ham Petrol Depolama Tesisinde 1 Yakit Tanki Daha Patladi Açiklamasi 3 Yarali

Küba’nin Matanzas kentinde ham petrol depolama tesisinde yildirim düsmesi sonucu çikan yangin devam ederken, 1 yakit tankinda daha patlama meydana geldi. Patlamada 3 kisi yaralandi.

Küba'daki Ham Petrol Depolama Tesisinde 1 Yakit Tanki Daha Patladi Açiklamasi 3 Yarali
Küba’nin batisinda yer alan Matanzas sehrinde bir sanayi bölgesindeki ham petrol depolama tesisinde 5 Agustos’ta yildirim düsmesi sonucu baslayan yangin, günlerdir süren mücadeleye ragmen kontrol altina alinamadi. Her biri 50 bin ton kapasiteli 8 ayri yakit tankinin bulundugu depolama tesisinde daha önce 2 tankin patlamasinin ardindan bugün 1 yakit tankinda daha patlama meydana geldi. Son patlama nedeniyle çevredeki bazi sanayi tesislerinin ve bölgedeki çalilik alanlarin zarar gördügü bildirildi.

Sanayi bölgesinin yakinlarindaki yerlesim yerlerinde yasayan 4 binden fazla kisi ise güvenlik nedeniyle tahliye edildi.

Matanzas Valisi Mario Sabines Lorenzo, son patlamanin tesislerdeki yanginda sizan yakitla birlikte alevlerin 3’üncü tanka ulasmasi nedeniyle meydana geldigini ifade ederek, tesisteki facianin boyutunun daha da arttigini belirtti.

Patlamada 3 kisinin yaralandigi aktarilirken, geçtigimiz cuma gününden bu yana 120’den fazla kisi yaralandi, 1 kisi hayatini kaybetti. 16 itfaiyecinin ise hala kayip oldugu belirtildi.

Dumanlar Havana’ya ulasti

Yangin nedeniyle çikan dumanin yaklasik 100 kilometre uzakliktaki baskent Havana’ya ulastigi aktarildi. Matanzas sehrindeki akaryakit depolama tesisinde yasanan yanginla mücadeleye denizden su tasiyan birkaç askeri helikopterin havadan destegiyle devam ediliyor. Facia sebebiyle Küba’ya destek olan Venezuela ülkeye 35 personel, Meksika ise endüstriyel yanginla mücadelede tecrübeli 76 personel gönderdi.
Kaynak: İHA