ABD'deki Bir Alisveris Merkezinde Duyulan Patlama Sesleri Panige Neden Oldu

ABD’nin Virginia eyaletindeki bir alisveris merkezinde duyulan patlama sesleri panige neden olurken silahli saldiri yapildigini düsünen müsteriler kosarak binayi terk etti.

Virginia eyaletinin Fairfax sehrindeki Tyson Corner Mall adli alisveris merkezinde bu Pazar günü yasanan olayda aniden duyulan patlama sesleri binada bulunanlarda panige yol açti. Patlama sesleri sebebiyle alisveris merkezine silahli saldiri yapildigini sanan müsteriler korkuya kapildi ve kosarak binayi terk etti.

Fairfax polisi olayla ilgili bir açiklama yaparak olayi incelemek üzere Tyson Corner Mall alisveris merkezine ekiplerin gönderildigini belirtti ve vatandaslari bölgeden uzak durma konusunda uyardi.

Ancak kisa süre sonra Fairfax polisi, yapilan inceleme sonucunda olay yerinde silahli saldiri olduguna dair herhangi bir delile rastlanmadigini açikladi.

Alisveris merkezinin tamamen incelendigini belirten polis, binadaki bir aydinlatma sisteminin yere düserek patlama benzeri yüksek seslere neden oldugunu bildirdi.

Olaydan kisa bir süre sonra alisveris merkezinin yeniden hizmete açildigi belirtildi.

Öte yandan Tyson’s Corner Mall alisveris merkezinde geçtigimiz 18 Haziran günü çikan bir kavga sirasinda ates açilmis, olay sonucu müsteriler panikle binayi bosaltmis, bazilari ise magazalarda saklanmisti.
Kaynak: İHA