Vali Ve Milletvekilleri Muharrem Orucu Iftarina Konuk Oldu

Kütahya Valisi Ali Ali Çelik ve protokol üyeleri, Haci Bektas-i Veli Kültür ve Sosyal Yardimlasma Dernegince düzenlenen Muharrem Ayi Iftari’na katildi.

Vali Ve Milletvekilleri Muharrem Orucu Iftarina Konuk Oldu
“Muharrem ayni zamanda sevgi ekme ayidir” diyen Vali Çelik konusmasinda su ifadelere yer verdi: "Yaradilisimizin en büyük gayesi sevgi. Hayatim boyunca, dinleyen, birbirini seven insanlarin yan yana oldugunda her zorlugu asabilecegine inandim. Bir ve beraber oldukça bütün zorluklari asacagiz. Milletin var olabilmesi için devlet, devletin devam etmesi için de millet gerekli. Saglik ve güven içinde bir arada olmamiz için Rabbim, devletimizi daim; milletimizin arasindaki baglari güçlü eylesin. Rabbim, birbirimizin gönlüne sevgi ekmeyi nasip etsin."

Gazel: "Hazreti Hüseyin’i hürmetle, rahmetle yad ediyorum"

AK Parti Kütahya Milletvekili Ishak Gazel de, "Muharrem ayinin milletimiz ve tüm Islam alemi için birlik ve kardeslige, hayirlara vesile olmasini diliyorum. Ehl-i beytin tüm mensuplarini, hassaten sehit Hazreti Hüseyin’i hürmetle, rahmetle yad ediyorum. Rivayet odur ki, Hazreti Adem’in tövbesi bugünde kabul olunur. Hazreti Musa, denizi bugünde ikiye ayirir, Hazreti Yusuf, kuyudan bugünde çikmistir, Hazreti Eyüb’ün hastaligindan sifa buldugu rivayet edilir. Muharrem ayi, asure dedigimiz, 10 Muharrem dedigimiz, Islam cograyasinin tamaminda mukaddes bir gün olarak kabul edilir. Öncesinde, sonrasinda tutulan oruçlar yapilan ibadetlerle adeta temizlenmesinin, tazelenmesinin, yeni baslangiçlarin vesilesi olarak en iyi sekilde degerlendirilir. Kainat Efendimiz Hazreti Muhammed (SAV) de muharrem ayinin ehemmiyetine her firsatta dikkat çekmis, bu ay içinde tuttugu oruç ve yaptigi ibadetlerle hepimize istikamet belirlemistir. Hicri 61 yilinda, Kerbela’da yasanan aci katilamin, herkesin hafizalarina aci hatira olarak naksedilmistir. Hazreti Hüseyin ve ehlibeyit, Kerbela’da önce susuzluga mahkum edildiler ardindan insanligi en büyük katliam manzarasini geride birakacak sekilde sehit edildiler. Sehadetinin senei devriyesinde Hazreti Hüseyin Efendimizi ve ehlibeyti rahmetle minnetle hürmetle yad ediyorum. Hazreti Peygamber, torunlari Hazreti Hasan ve Hazreti Hüseyin için ellerini semaya açmis ve Allah’a söyle dua etmisti: ’Yarabbi ben Hasan ve Hüseyin’i seviyorum. Sen de sev. Onlari sevenleri de sev.’ Hazreti Hasan ve Hüseyin’in hayatlarinin siratimüstakim üzerine geçen, tipki dedesi resulüekrem ve babalari Hazreti Ali gibi vahdet mücadelesi içinde bulunmus iki mübarek zattir. Onlar hayatlari boyunca tefrikanin tarafinda olmadilar. Müslümanlarin arasinda tefrika çikarmaya çalisanlara ragmen onlar vahdetten, birlikten, kardeslikten asla taviz vermediler. Hazreti Hüseyin, Kerbela’da ümmetin birligi, dirligi için susuzluga direnmistir. Anneler göz yaslariyla çocuklarinin susuzlugunu gidermeye çalisirken, Hazreti Hüseyin o çocuklarin, ümettin tüm çocuklarinin istikbali için zulme direnmistir. Hazreti Hüseyin’in direnisi, bin yildan fazla bir süre boyunca bu topraklarda bizim topraklarimizda hak mücadelesinin ve zulme baskaldirinin destani olmustur" dedi.

Programda birer konusma yapan Milletvekilleri Ceyda Çetin Erenler, Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik, Haci Bektas-i Veli Kültür ve Sosyal Yardimlasma Dernegi Baskani Niyazi Togan da Muharrem ayinin önemine deginerek birlik ve beraberlik temennisinde bulundular.
Kaynak: İHA