Sincan Kültür Ve Sanat Merkezi'nde Kadinlar Isaret Dili Ögreniyor

Ankara Sincan Belediyesi, Fatih’te açilan Kültür ve Sanat Merkezi’nde sadece etkinliklerle degil verilen egitimlerle de kadinlardan yogun ilgi görüyor.

Sincan Kültür Ve Sanat Merkezi'nde Kadinlar Isaret Dili Ögreniyor
Sincan Belediyesi isitme engelli bireylerin toplumla iletisim olanaklarini artirmak ve vatandaslarin isitme engellilerle rahatça iletisim kurabilmelerini saglamak amaciyla Kültür ve Sanat Merkezi’nde ücretsiz isaret dili kursu açti.

Pazartesi, Çarsamba ve Cuma olmak üzere haftanin 3 günü verilen egitimlere kadinlardan büyük ilgi var. 42 katilimcinin yer aldigi kursta sabah ve ögle olmak üzere 2 ayri grup bulunuyor. Alaninda uzman usta ögreticiler tarafindan verilen kurslara katilanlar ise böyle bir egitim verilmesinden memnun olduklarini dile getiriyor.

Giyim kurslarina yogun ilgi

Kadinlar için hem egitici hem de eglenceli kurslarin yer aldigi Kültür ve Sanat Merkezi’nde en çok ilgi çeken kurslar arasinda giyim kursu ve pilates dersleri de bulunuyor. Özellikle çocuk giyimi konusunda merakli olan kadinlar hafta içi her gün 9.50-15.50 saatleri arasinda bu alanda kurs aliyor. Giyim kurslarinin yani sira Isaret Dili ve Ingilizce kurslari da kadinlar tarafindan ragbet görüyor.

Sincanli kadinlar günün stresini ise pilates dersleriyle atiyor. Hem saglikli hem de pozitif bir yasam için Kültür ve Sanat Merkezi’nde verilen pilates dersleri hafta içi Pazartesi ve Persembe saat 10.00-12.00 arasinda yapiliyor.

Ulasim kolayligi sagliyor

Kültür ve Sanat Merkezi’nin en önemli avantajlarindan birisi metroya yakin olmasi. Merkeze gidecek olan vatandaslar metro ile kolay bir sekilde ulasim saglayabilir. Kurslara basvuru yapmak isteyen vatandaslarimiz https://www.sincan.bel.tr/ adresinden gerekli bilgilere ulasabilirler.
Kaynak: İHA