MEB Kayit Parasi Sikayetlerine Tolerans Göstermiyor

Milli Egitim Bakanligi, 2022-2023 egitim ögretim yili okul kayitlarinda zorunlu bagis veya kayit parasi alindigina yönelik gelen sikayetler üzerine 65 inceleme/sorusturma baslatti.

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, 23 Haziran’da 2022-2023 egitim ögretim yili hazirliklari çerçevesinde okul yöneticileri ile yaptigi bulusmalarda Türkiye’deki tüm okullarin eksikliklerini gidermek için gerekli bütçeyi genel müdürlüklere aktarildigini belirterek velilerden kayit parasi istenmemesi için çagrisinda bulunmustu.

Bakan Özer, tüm bu süreçleri hassasiyetle takip ettiklerini belirterek zorunlu kayit parasi konusunda tolerans göstermeyeceklerini ifade etmisti.

Bunun yani sira Milli Egitim Bakanligi bu yil ilk kez Ortaögretim Genel Müdürlügüne bagli liselerde oldugu gibi Temel Egitim Genel Müdürlügüne bagli anaokuluna, ilkokula ve ortaokullara da dogrudan bütçe göndermeye baslamis, böylece okul yöneticilerin bütçelerini kendileri planlamalarina imkan saglamisti.

Edinilen bilgilere göre Milli Egitim Bakanligi, bu çerçevede velilerden gelen sikayetler dogrultusunda harekete geçti. Sikayetleri ivedilikle degerlendirilen Bakanlik, 65 sikayet konusuna yönelik inceleme/sorusturma baslatti ve tamamlanan sorusturmalarda cezai islemler uygulandi.

Sorusturmalarda sorumlular hakkinda görevinden alinma, uyari, kinama gibi disiplin cezalari teklifleri getirildigi ögrenildi.
Kaynak: İHA