Anadolu'nun Plaji Dron Görüntüsü Ile Büyüledi

Kirsehir’de halk arasinda ‘Anadolu’nun Plaji’ olarak adlandirilan Savcili Plaji, dron ile çekilen gün batimi görüntüsü ile büyüledi.

Anadolu'nun Plaji Dron Görüntüsü Ile Büyüledi
Iç Anadolu Bölgesinde yer alan baraj gölü, gün batimi görüntüsünün yani sira il disindan gelenlerin de dinlenme alanlarindan bir tanesi olarak ön plana çikiyor. Savcili Plaji doga fotografçilarinin da Seyfe Gölü Kus Cenneti ve Hirfanli Barajindan sonra en çok tercih ettigi alanlardan bir tanesi. Bölgeyi ilk defa görenlerin fotograf çekmek için gün batimini bekledigi alanda günesin batarken olusturdugu kizillik Kirsehir’de kartpostallik görüntülerin olusmasina da firsat sunuyor. Gün batimi ile güzellesen bölgede kartpostallik fotograflar çekmek için fotografçilar, gün batimi ve gün dogumu fotograflarini çekmek için bölgede konakliyor. Il Özel Idaresi tarafindan restorasyon çalismalari nedeniyle kapali tutulan alan, santiye bölgesi olmasi nedeniyle suan ziyaretçi kabul etmiyor.

Hirfanli Baraj Gölü kenarindaki Savcili Plaji; yaz mevsiminde gün dogumu ve gün batimi, ilkbaharda açan çiçek tomurcuklari, sonbaharda dökülen yapraklarin olusturdugu güzellikle tercih ediliyor. Kirsehir’e 65, Kirikkale’ye 80 ve Ankara’ya 140 kilometre uzaklikta bulunan Savcili Plaji, özellikle yaz dönemlerinde hafta sonlari beklenenin üzerinde ilgi görüyor.
Kaynak: İHA