4. Uluslararasi Afet Yönetimi Kongresi DPÜ'de Gerçeklesecek

Kütahya Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ), 4. Uluslararasi Afet Yönetimi Kongresi’ne ev sahipligi yapacak.

4. Uluslararasi Afet Yönetimi Kongresi DPÜ'de Gerçeklesecek
Firat Üniversitesinin ev sahipliginde Elazig’da düzenlenen ve Dumlupinar Üniversitesinin Afet ve Acil Durum Yönetimi Uygulama ve Arastirma Merkezi Yönetim Kurulu Üyeleri Ögr. Gör. Ahmet Danis ve Ögr. Gör. Bülent Buldu tarafindan temsil edildi.

DPÜ AFAMER’den yapilan açiklamada, “22 Aralik 2021 tarihinde Içisleri Bakani Süleyman Soylu baskanliginda, AFAD tarafindan 39 üniversitenin 42 adet Afet ve Acil Durum Arastirma, Egitim ve Uygulama Merkezi ile Ankara Gölbasi’nda bir degerlendirme toplantisi düzenlendi.

Toplantida merkezlerin ortak bir bilisim altyapisiyla yaptiklari çalismalarin, hazirlanan yayinlarin, yapilmasi planlanan toplanti, çalistay, seminer ve benzeri bilgilerin paylasilmasi amaciyla platformun kurulmasina karar verildi.

17 Mayis 2022 tarihinde Içisleri Bakan Yardimcisi Ismail Çatakli ve AFAD Baskani Yunus Sezer baskanliginda 35 üniversitenin 37 adet Afet ve Acil Durum Arastirma, Egitim ve Uygulama Merkezi Müdürü ile AFAD Baskanlik yerleskesinde degerlendirme toplantisi düzenlenmisti. Toplantida, AYMEP ile ilgili müdürlerin görüsleri alinmis ve ortak yürütülebilecek projelerin istisareleri yapilmistir. AYMEP bu toplantida Türkiye’nin en büyük akademik platformu olarak kurulmustur ve bir sonraki toplantinin AFAD es güdümünde Firat Üniversitesi yerleskesinde yapilmasina karar verilmisti. 28-29 Temmuz 2022 tarihlerinde Firat Üniversitesinde yapilan AYMEP toplantisinda 5 adet çalisma temasi belirlenmis, alt komisyonlari olusturulmus ve su kararlar alinmistir. 4. Uluslararasi Afet Yönetimi Kongresinin Kütahya Dumlupinar Üniversitesi’nin ev sahipliginde yapilmasina,4. AYMEP toplantisinin talip olan üniversiteler arasindan AFAD Baskanliginin belirlemesine ve toplantinin Eylül Ayi içerisinde yapilmasina, 4. AYMEP toplantisinin gündem maddelerinin asagidaki gibi olmasina karar verilmistir. Eskisehir Teknik Üniversitesi’nin AFAD Il Müdürlügü ile beraber yürüttügü Avrupa Birligi Projeleri hakkinda Dr. Ögr. Üyesi Muammer TÜN’ün sunum yapmasi, Konya Teknik Üniversitesi’nin AFAD Il Müdürlügü ile beraber yürüttügü Ulusal Projeler hakkinda Prof. Dr. Fethullah ARIK’in sunum yapmasi, alt çalisma komisyonlarinin AYMEP toplantisina kadar olan dönemdeki çalismalari ile ilgili sunum yapmalari, afet egitimi, afet terimleri sözlügü, afet ve acil durum ögrenci topluluklari, arama kurtarma ve yikinti atiklari mevzuati hakkinda çalisma temalarinin görüsülmesi ve uygun olmasi halinde alt komisyonlarinin olusturulmasi, yeni çalisma temalari önerilerinin alinmasi ve uygun olanlar için alt komisyonlarinin belirlenmesi, AFAD’in ihtiyaçlarinin tespiti çalismalari” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA