Izmir'deki Giysi Kutusu Talaninda 4 Tutuklama

Izmir’in Karabaglar ilçesinde Türk Kizilay tarafindan ihtiyaç sahibi vatandaslar için yerlestirilen giysi toplama kutusundaki kiyafetleri yagmalayinca gözaltina alinan 5 kisiden 4’ü tutuklandi.

Izmir'deki Giysi Kutusu Talaninda 4 Tutuklama
Olay, 3 Agustos gecesi Eski Izmir Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yol kenarina konulan Kizilay giyim kutusunun karsisinda bulunan bir otomobilin içerisinden inen 5 kisi, kutunun yanina gitti. Giyim kutusunu açan kimligi belirsiz sahislar, kutuya vatandaslar tarafindan birakilan kiyafetlerin arasindan begendiklerini alip, begenmediklerini yere birakti. O anlar bir vatandas tarafindan cep telefonu kamerasi ile kayda alindi. Görüntülerde park halindeki otomobil ve kutunun çevresinde duran 5 kisinin kiyafetleri kutunun içerisinden almasi ve seçtigi anlar yer aldi.

Araca tika basa kiyafet doldurmuslar

Görüntüler ve Kizilay koordinatörünün sikayetçi olmasi üzerine çalisma baslatan polis ekipleri, araç plakasini tespit ederek süphelileri yakalamak için çalisma baslatti. Kisa süren takibin ardindan polis, M.S., T.S., B.S., S.S. ve yasi 18’den küçük oldugu ögrenilen K.S. adli süphelileri kiskivrak yakaladi. Aracin bagaj kisminda giysi kutusu içerisinden çalinan kiyafetler bulunurken, otomobil bagajinin tika basa kiyafet dolu oldugu görüldü.

Olayla ilgili gözaltina alinan 5 kisi, emniyetteki islemlerin ardindan adliyeye sevk edildi. Süphelilerden M.S., T.S., B.S., S.S. çikarildiklari mahkemece tutuklandi. Yasi 18’den küçük olan K.S. ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.
Kaynak: İHA