Bin 58 Kisi Ayni Anda Halay Çekti, O Anlar Dron Ile Görüntülendi

Sivas’ta Dünya Sivaslilar Günü dolayisiyla düzenlenen Gardaslik Festivali’nde bir araya gelen bin 58 kisi, dünyanin en uzun halay halkalarindan birini olusturdu.

Bin 58 Kisi Ayni Anda Halay Çekti, O Anlar Dron Ile Görüntülendi
Dünya Sivaslilar Günü dolayisiyla düzenlenen ve 3 gün sürecek olan Gardaslik Festivali basladi.

Festival çerçevesinde ilk etkinlik Gardaslik yürüyüsü oldu. Sicak havaya ragmen binlerce kisinin katildigi yürüyüs, tarihi Sivas Gari’nda baslayip tarihi Kent Meydani’nda tamamlandi. Burada Gardaslik Bildirgesi okundu. Bildirgenin okunmasinin ardindan bin 58 kisi bir araya gelerek dünyanin en uzun halay halkalarindan birini olusturdu. Ortaya çikan renkli görüntüler havadan da dron ile görüntülendi. Ardindan çok sayida kisi gruplar halinde halay çekti.

Vali Yilmaz Simsek, festivalin gençlerde ’gardaslik’ kültürünün benimsenmesi açisindan önemli oldugunu belirterek, “Memnuniyetle görüyorum ki gerçekten Sivaslilarin hemserilik bilinci ve gardaslik kültürü takdire sayandir. Dünyanin neresinde olursa olsun Sivaslilar bu kültürle birbirini bulup sarilabiliyorlar. Bu tüm Sivaslilar açisindan gurur verici bir durumdur” dedi.

Sivas Belediye Baskani Hilmi Bilgin ise konusmasina tüm Sivaslilarin 5 Agustos Dünya Sivaslilar Günü’nü kutlayarak basladi.

Bilgin, “Anadolu’nun merkezinde Selçuklu’ya baskentlik yapmis Osmanli’nin emin sehri ve devletimizin kurulusuna ev sahipligi yapan, tarihi, dogal güzellikleri, kültürü ve yigit insanlari ile medeniyetler sehri olan Sivas’imizda son 3 yildir 5 Agustos tarihini Dünya Sivaslilar Günü olarak kutluyoruz. Sivas’i daha da yasanilir bir sehir yapmak, halkimizi mutlu etmek için farkli etkinliklerle sizlerle bir aradayiz. Klasik yöneticilik, klasik idarecilik ve klasik belediyecilik yapmayacagimizi hep söyledik. Sehrin beklentileri dogrultusunda hem alt yapi çalismalari yapacagiz, hem üst yapi çalismalari yapacagiz hem de bunlar kadar önemli olan sehrin tanitimina yönelik faaliyetleri yapacagiz dedim. Bu yönde birçok etkinlikte bir araya geldigimiz gibi bugün de Gardaslik Festivali’nde bir araya geldik” seklinde konustu.

Sivas milletvekilleri ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcilerinin de katildigi etkinligi çok sayida Sivasli cosku içerisinde takip etti. Vali Yilmaz ve Baskan Bilgin de halkin arasina girip dünyanin en uzun halay halkasinda yer alarak uzun süre halay çekti.

Agustos ayinin 5. günü, Sivas’in trafik plaka kodunda oldugu gibi 5 ve 8 rakamlari yan yana geldigi için her yil Dünya Sivaslilar Günü olarak kutlaniyor.
Kaynak: İHA