Tekirdag'da Balikçilar 'Trakya Havalariyla' Denize Açildi

Tekirdag’daki balikçilar, av sezonunun açilisina saatler kala geldikleri balikçi barinaginda çesitli oyun havalari oynayarak denize açildi.

Tekirdag'da Balikçilar 'Trakya Havalariyla' Denize Açildi
2022 - 2023 denizde av yasaginin kalkmasina saatler kala Tekirdag’in Süleymanpasa ilçesinde balikçi barinagina aileleriyle gelen balikçilar, burada küçük bir kutlama yapti. Zaman zaman Trakya havalariyla oynayan Tekirdagli balikçilar, av yasaginin kalkmasina saatler kala dualar esliginde Marmara Denizine açildi. Saatlerin 00.00’i göstermesiyle balikçilar açildiklari Marmara Denizinde sezonun ilk aglarini denize birakacak. Denize açilmadan önce gazetecilere açiklamada bulunan balikçilar, bu sezon palamuttan çok umutlu olduklarini ifade ederek, vatandaslari bu sezon baliga doyurmak istediklerini belirtti.

Süleymanpasa Su Ürünleri Kooperatifi Baskani Ibrahim Pehlivanoglu gazetecilere yaptigi açiklamada, ‘’Umudumuz insallah Rabbim izin verirse bu sabaha karsi bol palamutla dönmek, sizlerin ve Allah’in gücü ile insallah sabaha karsi balikla dönecegiz. Yüce Rabbim tüm balikçi arkadaslarimizin rizklarini açik eylesin insallah. Saat 12’de vira bismillah diyecegiz’’ dedi.

Balikçi Hüseyin Oguz ise yaptigi açiklamada, "Insallah bu aksam denize çikacagiz, insallah bol balikla dönmeyi ümit ediyoruz. Tüm balikçilikla ekmegini geçindiren balikçi arkadaslarimin 2022-2023 sezonu hayirli ugurlu olsun. Hepsine simdiden rastgele diyorum’’ dedi.

Kaynak: İHA