Sovyetler Birligi'nin Son Lideri Gorbaçov Için 3 Eylül'de Cenaze Töreni Düzenlenecek

Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birligi’nin son lideri Mihail Gorbaçov için 3 Eylül’de cenaze töreni düzenlenecegi açiklandi.

Sovyetler Birligi'nin Son Lideri Gorbaçov Için 3 Eylül'de Cenaze Töreni Düzenlenecek
Sovyet sosyalist Cumhuriyetler Birligi’nin (SSCB) son lideri Mihail Gorbaçov, baskent Moskova’daki tedavi gördügü hastanede dün hayatini kaybetmisti. Gorbaçov’un ölümü sonrasinda cenaze töreni için detaylar belli olmaya baslarken, Gorbaçov Vakfi’na ve ailesine en yakin isimlerden olan gazeteci Aleksey Venediktov, Gorbaçov için cumartesi günü cenaze töreni düzenlenecegini açikladi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in cenaze törenine katilip katilmayacaginin belirsiz oldugunu belirtti.



Papa Francis, Gorbaçov için taziye mesaji yayinladi

Tüm dünyadan birçok önemli isim ve ülke liderleri Gorbaçov için taziye mesaji yayinlarken, Hristiyan aleminin lideri Papa Francis’te aksam saatlerinde bir mesaj yayinladi. Gorbaçov’un kizi Irina’ya telgraf çeken Papa, Gorbaçov’un halklar arasinda uyum ve kardeslik saglanmasina yaptigi katkiya dikkat çekti. Papa mesajinda, "Babaniz Mihail’i kaybetmenin verdigi aciyla su anda size manevi olarak yakinim. Yakinlariniza ve onu önde gelen bir devlet adami olarak görenlere en içten taziyelerimi sunmak istiyorum" dedi.

Öte yandan Birlesmis Milletler (BM) ofisinden yapilan açiklamada, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Gorbaçov’un cenaze törenine katilmayacagi belirtildi.
Kaynak: İHA