Meserretçioglu'ndan Yeni Ekonomi Modeli Degerlendirmesi

Meserretçioglu Yatirim Grubu Yönetim Kurulu Baskani Murathan Meserretçioglu, yeni ekonomi modeli ve yol haritasi konusunda degerlendirmelerde bulundu.

Meserretçioglu'ndan Yeni Ekonomi Modeli Degerlendirmesi
Yeni ekonomi modeli ve yol haritasi konusunda degerlendirmelerde bulunan Meserretçioglu Yatirim Grubu Yönetim Kurulu Baskani Murathan Meserretçioglu, Türkiye’ye 3 sekilde döviz girisi oldugunu ifade ederek, "Ihracat gelirleri, turizm gelirleri, yabanci sermaye yatirimlari. Yabanci sermaye yatirimi da kendi içinde yabanci sicak para giris-çikislari ve kalici yatirim olarak ikiye ayriliyor. Döviz çikisina baktigimizda ise yine kabaca ithalat giderleri ki, büyük pay enerji ve hammadde basligina ait olmakla beraber bir de hizmet ithalati giderlerimiz ve yurtdisi yardim ve yatirim çikislari bulunuyor. Türkiye ekonomi yönetimi; bu devamlilikla hareket halinde olan, gelismekte olan ülke ekonomilerinin devamlilikla daha da borçlanmasina sebebiyet verdigini düsündügü ve büyük yüzde ile kontrolü bir takim çevrelerin elinde oldugunu degerlendirdigi ’yabanci sicak para giris-çikisini istemiyoruz’ diyor. Teknik olarak aslen yanlis oldugu söylenemez ancak dev ekonomi çarklari içerisinde tüm yapiyi bu hedef ile sekillendirirken çok fazla degiskenin oldugunun farkinda olmak ve bunlarin tümünü hesaplamak gerekiyor" seklinde konustu.

Merkez Bankasi’nin faiz düsürme ve yeni ekonomi modeline iliskin de görüslerini açiklayan Meserretçioglu, "Faiz düsürme kararina ve bu yolla yeni ekonomi modeline iliskin degerlendirmem sudur ki, burasi ekonomide sert virajin oldugu nokta. Eger hükümet oyunu dogru gördü ve çözümü dogru yerde bulduysa gelecek güzel olur” dedi.

Kaynak: İHA