Meksika'da Klor Gazi Sizintisi Açiklamasi 2 Ölü, 29 Yarali

Meksika’da bir atölyede yasanan klor gazi sizintisi nedeniyle 2 kisi hayatini kaybederken, 29 kisi ise gazdan zehirlendi. Sizintinin yasandigi bölgede bulunan alisveris merkezindeki ve yerlesim bölgesindeki binden fazla kisi tahliye edildi.

Meksika'da Klor Gazi Sizintisi Açiklamasi 2 Ölü, 29 Yarali
Meksika’nin Sinaloa eyaletinde yer alan Culiacan sehrinde bir demir atölyesinde bulunan eski bir gaz tüpünde klor gazi sizintisi meydana geldi. Sizinti nedeniyle 2 kisi hayatini kaybederken, 29 kisi ise gazdan zehirlendi. Zehirlenenler arasinda 5 çocuk, 2 saglik görevlisi, 1 itfaiyeci ve 1 polisin bulundugu aktarildi.

Bölgede bulunan binden fazla kisi tahliye edildi

Sinaloa Eyaleti Kamu Güvenligi Bakani Cristobal Castaneda yaptigi açiklamada, bir alisveris merkezinin yakinindaki demir atölyesinde meydana gelen gaz sizintisi nedeniyle bölgeye çok sayida saglik personeli, sivil savunma ekipleri ve güvenlik güçlerinin sevk edildigini bildirerek, alisveris merkezinde bulunan 700 kisi ile çevredeki evlerde yasayan 350 sakinin güvenlik sebebiyle tahliye edildigini aktardi. Bakan Castaneda ayrica, sehir halkina bölgeden uzak durmalari uyarisinda bulundu.

Bölgenin tahliyesine görev alan polis ekipleri, üniformalarinda klor gazi kalintisi kalmamasi için tazyikli suyla temizlenirken, olay aninda çevrede bulunan vatandaslara da saglik önlemi olarak banyo yapip kiyafetlerini degistirmeleri, herhangi bir rahatsizlik belirtisi görülmesi durumunda ise derhal hastaneye ulasmalari tavsiye edildi.

Demir atölyesinde bulunan ve çevrede faciaya neden olan gaz tüpünün ise itfaiye ekipleri tarafindan tespit edilerek etkisiz hale getirildigi açiklandi.
Kaynak: İHA