Kandirali Balikçilar Yasagin Kalkmasina Saatler Kala Koç Kesti

Kocaeli’nin Kandirali ilçesinde balikçilar, av yasaginin kalkmasina saatler kala hazirliklarini tamamladi, koç keserek dualar etti.

Kandirali Balikçilar Yasagin Kalkmasina Saatler Kala Koç Kesti
Gece yarisi itibariyle denize açilacak olan Kandirali balikçilar son hazirliklarini tamamladi. Yeni av sezonu için Kandira ilçesine bagli Kefken Liman’inda tören düzenlendi.

Törene Kocaeli Vali Yardimcisi Ekrem Çalik, Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Yasar Çakmak, Kandira Kaymakami Ömer Lütfi Yaran, Tarim Orman Il Müdürü Yüksel Çil, Kefken Liman Baskani Yakup Koca, Kefken Çevre ve Köyleri Su Ürünleri Kooperatifi Baskani Hayri Uçar ve çok sayida vatandas katildi.

Yeni av sezonu için koç kesildi, dualar edildi. Denize açilmak için gece yarisini beklemeyen balikçilar, sezondan umutlu olduklarini söyledi.



"Insallah bereketli bol kazançli bir sezon olur"

13 yil deniz kenarinda görev yaptigini söyleyen Kocaali Vali Yardimcisi Ekrem Çalik, “Yeterince balik tuttugumuz ve balik yetistirdigimizi söyleyemeyiz, balik tüketme kültürümüz hamsi ve istavrit disinda yok. Balik ya yeterince yetismiyor ya da avlanmiyor. Balik tüketim kültürümüzü daha da gelistirmemiz lazim. Bunu da tarim müdürümüze arti bir çalisma alani olarak ifade etmis olalim. Insallah bereketli bol kazançli bir sezon olur, Kandira ve ülkemiz için hayirlara vesile olur” seklinde konustu.



“Balik insanoglunun hayati için çok önemi bir besin maddesi”

Av sezonunun bereketli geçmesini dileklerinde bulunan Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Yasar Çakmak, “Balik insanoglunun hayati için çok önemi bir besin maddesi. Hatta balik kirmizi etten daha kiymetlii saglik açisindan sayilamayacak faydalari var. Dolayisiyla balik hem ekonomiye katki hem sagliga katkili. Balikçilara hayir duasi ediyoruz. Allah kaza bela göstermesin, hayirli bereketli bol mahsullerle balikçilarimiz buraya gelsin diye dua ediyoruz. Bu is bizim hem kültürümüz hem de bu ise emek verenlere saygimizin bir geregi. Yeni nesillere bu güzel kültürü aktarmamiz lazim. Balikçilarimizi senliklerle ugurlamamiz lazim. Kocaeli’ye ’Sanayinin baskenti’ denir ama, ticaretin bilimin, teknolojinin, sporun ve tarimin da baskentidir. Büyüksehir belediyesi olarak tarimin, hayvanciligin ve balikçiligin daha verimli olmasi için bu alanda emek veren hemsehrilerimiz için her türlü katkiya açigiz” dedi.



“12 metre üstü teknelerimiz vira bismillah diyecek”

Kefken Çevre ve Köyleri Su Ürünleri Kooperatifi Baskani Hayri Uçar, “Bu aksam 12 metre üstü teknelerimiz vira bismillah diyecektir. Geçen senelerde yasanan olumsuzluklarin bu sene yasanmamasini temenni ediyorum. 2022-2023 su ürünleri avciligi sezonunun bol ve bereketli geçmesini temenni ederim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA