Düzce Üniversitesi 5 Takimla TEKNOFEST Final Degerlendirmelerinde

Düzce Üniversitesi, TEKNOFEST Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali finalinin düzenlendigi Samsun’da 5 takimla kürsüye çikmak için yarisiyor.

Düzce Üniversitesi 5 Takimla TEKNOFEST Final Degerlendirmelerinde
Dünyanin en büyük havacilik festivali, ayaklari yere basmayan festival TEKNOFEST heyecani ülkemizin farkli sehirlerinde düzenlenerek, yenilikçi ve girisimci katilimcilarin gelistirdigi fikir ve ürünler uzman jüriler tarafindan degerlendirildi. 30 Agustos-4 Eylül 2022 tarihleri arasinda Samsun Çarsamba Havalimani’nda gerçeklestirilen TEKNOFEST festivali ile de en iyiler ödül almaya hak kazanacak.

Düzce Üniversitesi ögrencilerinin katilim saglayabilmeleri için her türlü destegin saglandigi TEKNOFEST’e bu sene Düzce Üniversitesi’nden 42 takim basvuru yapti. Yapilan degerlendirmeler sonucunda finale kalan 17 takim arasindan Samsun’a davet edilen; Egitim Teknolojileri Yarismasi’nda “Agritechcode, Arincode, Robolab” Saglikta Yapay Zeka Yarismasi’nda “Arinheaalt” ve Travel Heckathon Yarismasi’nda “Thy Go” adli 5 takimimiz finalde Düzce Üniversitesi’ni temsil etme basarisini gösteriyor.

Ödüller, TEKNOFEST 2022’nin son günü olan 4 Eylül 2022 tarihinde düzenlenen ödül töreni ile sahiplerini bulacak.

Düzce Üniversitesi bu güne kadar katildigi; 2020 TEKNOFEST Teknoloji Yarismalarinda Çevre ve Enerji Alani’nda birincilik, 2021 TEKNOFEST Teknoloji Yarismalarinda ise, Egitim Teknolojileri Alani’nda birincilik ve Insanlik Yararina Teknolojiler Alani, Sosyal Inovasyon Kategorisi’nde ikincilik elde etme basarisini gösterdi.
Kaynak: İHA