Av Sezonu Basladi, Balikçilar Yola Çikti

Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde hazirliklarini tamamlayan balikçilar, kiyida toplanan yüzlerce kisinin alkislari ve havai fisekler esliginde denize açilarak "Vira Bismillah" dedi. Balikçilar, gece saat 00.00 itibariyla aglarini denize birakacak.

Av Sezonu Basladi, Balikçilar Yola Çikti
Kocaeli’nin Karamürsel ilçesi Eregli sahilindeki limanda bulunan tekneler, bu gece dolacak av yasagi öncesinde hazirliklarini tamamladi. Balikçilar, dualar esliginde Marmara Denizi ve Ege Denizi’ne ugurlandi. Eregli Limani’nda düzenlenen törende balikçilar, gece saat 00.00’da sona erecek av yasagi öncesinde dualar ederek av sezonunun bereketli geçmesini diledi. Limana toplanan yüzlerce vatandas, av sezonu için denize açilan balikçilari alkislar ve dualarla yolcu etti. Balikçilar için sahilde havai fisek gösterisi yapildi. Eregli’ye balikçilari ugurlamaya Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin da anonsla tüm balikçilara sans diledi.

“Kazançlari bol, bahtlari açik olsun”

Balikçilari ugurlamadan önce konusma yapan Baskan Büyükakin, “Her sene Agustos bitip Eylül basladiginda balikçilar arasindaki en büyük heyecan bu oluyor. Av yasagi boyunca büyük hazirliklarla denize hazirlaniyorlar ve bugünü iple çekiyorlar. Bugün de bereket dualariyla ugurlaniyorlar. Az önce de dualarini edip bereketli bir sezon diledik. Allah bol bereketli bir sezon nasip etsin. Kazançlar bol, bahtlari açik olsun” dedi.



“Avrupa’nin en büyük projesi olan Körfez’de dip temizligine baslayacagiz”

Baliklandirmak için ellerinden geleni yaptiklarini ve yakinda da Körfez’de dip temizligine baslayacaklarini belirten Büyükakin, “Bir yandan baliklandirmaya bir yandan denizi temizlemeye devam ediyoruz. Avrupa’nin en büyük projesi olan Körfez’in dibinde biriken çamuru temizleme konusunda Cumhurbaskanimizin önderliginde projeyi baslatacagiz. Önümüzdeki günlerde bütün islemlerin tamamlanmasinin ardindan faaliyete baslayacagiz. Çok degerli bir proje. Özellikle azot ve fosforun deniz ortamindan uzaklastirilmasi müsilajla mücadele açisindan da çok kiymetli. Denizin oksijen seviyesinin yükselmesi açisindan çok kiymetli” ifadelerini kullandi.

“Bu sene Karadeniz’de palamut Marmara’da hamsi bol görünüyor”

Gemisiyle yola çikan ve sezonu açan balikçi Emin Eski ise, “Rizik Allah’tan. Allah ne verirse onu tutmaya çalisacagiz. Yasayip görecegiz. Bu sene Karadeniz’de palamut bol gözüküyor. Marmara’da ise hamsi gözüküyor ama henüz büyümedi. Ilerleyen zamanda büyürse ondan bir ümidimiz var. Buradan Tuzla ve Çinarcik’a dogru gidecegiz sonra baligin durumuna göre hareket edecegiz. Kendimiz de bilemiyoruz net rotamizi. Duruma göre hareket edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA