Yeni Tasindiklari Evlerinde Elektriksiz Kaldilar

Bursa’da kentsel dönüsüm yapilan 400 daireli sitede müteahhit ve elektrikçi anlasamadi, yeni evlerine ilk kez tasinan sakinler karanlikta kaldi.

Yeni Tasindiklari Evlerinde Elektriksiz Kaldilar
Nilüfer ilçesinde evlerini kentsel dönüsüme veren vatandaslar 5 yilin ardindan yapimi tamamlanan Ataevler Mahallesi’ndeki sitede evlerine tasindi. Hak sahipleri, yeni tasindiklari evlerinde santiye elektrigini kullanmaya basladilar. Insaatlari yapan müteahhit ile elektrikçi arasinda anlasmazlik yasaninca elektrik kablolarini döseyen elektrikçi ev sahiplerinden daire basi 3 bin lira ücret istedi. Ev sahipleri de bunu kabul etmeyince elektrikçi evlere giden kablolari söktü. Yeni tasinan ev sahipleri de evlerinde elektriksiz kaldi. Günlerdir evlerinde karanlikta kalan vatandaslarin buzdolaplarindaki ürünleri de bozuldu. Evlerine bir an önce elektrik gelmesini isteyen vatandaslar yetkililerden çözüm istiyor.

Yeni tasindiklari evlerinde elektriksiz kaldiklarini ifade eden vatandaslar, "Biz kentsel dönüsüme evlerimizi verdik evlerimiz bitti, evlerimize aylar önce tasindik. Su anda evlerde santiye elektrigi var. Biz bu elektrigi kullaniyorduk. Bizden 3 bin lira para istediler. Biz de kabul etmedik. Evlere elektrik tesisati çeken elektrik firmasi daire basina 3 bin lira ücret istedi. Daire sahipleri olarak bu ücreti ödemeyi kabul etmedik. Kablolari söküp götürdüler evlerimizde elektriksiz kaldik. Müteahhit çözülecek diyor. Evlerde elektrik yok ne yapacagimizi sasirdik. Dolaplarimiz çalismiyor karanlikta kaldik. Biz çözüm bekliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA