Yamaç Parasütü Ön Dünya Kupasi XC Open Yarislari Öncesi Antrenman Uçuslari Yapildi

Denizli’nin Çameli ilçesinde Yamaç Parasütü Ön Dünya Kupasi XC Open Yarislari’nin antrenman atlayisi gerçeklestirildi. Yaylacik Dagi’nda 2150 metre yükseklikte 18 ülkeden 52 yabanci, 24 yerli sporcu gökyüzünü süsledi.

Yamaç Parasütü Ön Dünya Kupasi XC Open Yarislari  Öncesi Antrenman Uçuslari Yapildi
Çameli Belediyesi tarafindan organize edilen 8. Uluslararasi Kültür, Turizm, Tarim ve Doga Sporlari Festivali çerçevesinde, Yaylacik Dagi’nda 2150 metre yükseklikte 28 Agustos ile 3 Eylül 2022 tarihleri arasinda Yamaç Parasütü Ön Dünya Kupasi XC Open Yarislari antrenman uçuslari ile basladi.

Açilis Programina Denizli Gençlik ve Spor Il Müdürü Ömer Ilman, Çameli Kaymakami Kerem Yenigün, Çameli Belediye Baskani Cengiz Arslan, Ilçe Jandarma Komutani Resul Bulut, Çameli AK Parti Ilçe Baskani Cengiz Yilmaz ve vatandaslar katildi.

Uçus için alana gelen sporcular parasütlerini hazirladiktan sonra sira ile atlayis gerçeklestirdiler. Parasütçülerin rengarenk parasütleri gökyüzünde görsel bir sölende olusturdu. Uçus için 112 Acil servis, UMKE ve AFAD tarafindan da güvenlik önlemi alindi.

“Pistimizi en güzel yerlerden bir tanesini yapmak istiyoruz”

Yaylacik Dagi’nda 18 ülkeden 52 yabanci, 24 yerli sporcuya basarilar dileyen Çameli Belediye Baskani Cengiz Arslan, “Bütün dünyada olan hastalik nedeniyle son 2 yildir yarismalarimizi yapamadik. Yaylacik Dagini degerlendirdik eksik olan kisimlarini giderdik. Çalismalarimiz daha devam edecektir. Pistimiz dünyada örnek gösterilen en güzel yerlerden bir tanesini yapmak istiyoruz. Önemli olan sizlerin saglikli bir sekilde uçus yapmanizdir. Kazasiz belasiz bir sekilde güzel bir uçus yapmaniz dilegiyle yarismamiz hayirlara vesile olur” diye ifade etti.



“Türkiye’de yapilan kaliteli en üst seviye yarisma olacak”

Antrenman uçuslarina katilim saglayan parasüt pilotu Dora Göksal, “Bu sene Çameli’de ikinci kez yamaç parasütü düzenleniyor. Bu yarisma ise uluslararasi bir yarisma, yamaç parasütü dünya kupasi ön elemesi gerçeklestiriliyor. Yaklasik 80 sporcu ve 30’a yakin ülkeden geliyorlar. Bu uçus bölgesi Çameli’de uçmak istedikleri için buradalar. Bu yil Türkiye’de yapilan kaliteli en üst seviye yarisma olacak. Heyecanliyiz, kosullarimiz yine çok güzel her yarismada oldugu gibi bu yarismada da bütün günleri basarili ve güvenli bir sekilde uçarak tamamlamayi ümit ediyoruz” dedi.



“Bana çok özgürmüsüm gibi hissettirdi”

Yamaç Parasütü Ön Dünya Kupasi XC Open Yarislari açilisini izlemeye gelen vatandaslardan Özlem Ciritoglu, “Suanda çok güzel geçiyor, kalabalik var. Her ülkeden uçmak için Çameli’ye gelmisler. Renk renk hepsi ahenkle uçuyorlar. Çok güzel bir gün hava çok güzel, bulutlar ve gökyüzü güzel görünüyor. Gökyüzünde parasütçüler renk renk hepsi adeta kuslar gibi uçtular” diye konustu.

Bir diger vatandas ise Nurten Bas, “Bana çok özgürmüsüm gibi hissettirdi, çok hosuma gitti. Çok takdir ettim, takdir edilesi bir is yapiyorlar. Ama cesaret isteyen bir durum, asla yapamayacagim bir sey Çameli Belediyesine tesekkür ederiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA