Tur Otobüsü Kazasinda Ölü Sayisi 3'E Yükseldi

Kütahya Tavsanli’dan Bursa Mudanya’ya yola çikan tur otobüsü Domaniç mevkisinde sarampole yuvarlandi. Kaza sonucu 3 kisi hayatini kaybederken, 37 kisi yaralandi.

Tur Otobüsü Kazasinda Ölü Sayisi 3'E Yükseldi
Kaza, sabah saatlerinde Bursa-Ankara yolu Domaniç mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kütahya Tavsanli’dan Bursa’nin Mudanya ilçesine gezi için yola çikan Kenan Yigit idaresindeki 43 ACT 702 plakali tur otobüsü Domaniç mevkiinde sarampole yuvarlandi. Ihbar üzerine olay yerine çok sayida saglik, itfaiye, jandarma, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Otobüs soförü Kenan Yigit ve 2 yolcu olay yerinde hayatini kaybettigi belirlenirken, 37 yarali ise ambulanslarla Kütahya ve Bursa’daki hastanelere sevk edildi. Ekipler kaza bölgesinde genis çapli güvenlik tedbiri alirken, kazayla ilgili tahkikat baslatti.

Olay yerine gelen Bursa Valisi Yakup Canbolat, “Üzücü bir olay yasadik. Tavsanli’dan Mudanya’ya gitmek üzere yola çikan tur otobüsü sabah saatlerinde Domaniç yolu üzerinde sarampolden asagi yuvarlandi. Kaza sonucu 3 kisi hayatini kaybederken, 37 kisi yaralandi. Yaralilarin 31 tanesi Bursa’daki hastanelere, 6’si ise Kütahya’daki hastanelere sevk edildi. Basimiz sag olsun. Kazanin neden oldugu, teknik inceleme sonucunda belli olacak. Su an bu konuda bir sey söylemek dogru olmaz” dedi.

Kaynak: İHA