Kültür Ve Turizm Bakani Ersoy Açiklamasi 'Bu Yil 42 Milyon Turist Hedefimizi 47 Milyon Olarak Güncelledik'

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, “Ülkemiz, bu yilin ilk 7 ayinda 26 milyon 195 bin 747 ziyaretçi sayisina ulasti ve bu önemli basarida hizmet sektörünün payi oldukça büyük. Bu yil 42 milyon turist hedefimizi 47 milyon olarak güncelledik. Bu sayiyi yukari dogru revize etmeye el birligiyle devam edecegiz” dedi.

Kültür Ve Turizm Bakani Ersoy Açiklamasi 'Bu Yil 42 Milyon Turist Hedefimizi 47 Milyon Olarak Güncelledik'
Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Sakarya’nin Sapanca ilçesinde bulunan bir otelde Hizmet Ihracatçilari Birligi çalistayina katildi.

Programa Bakan Ersoy’un yani sira BIH Yönetim Kurulu Baskani Ahmet Bolat, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldirim, sektör temsilcileri katildi.



“Bu yil 42 milyon turist hedefimizi 47 milyon olarak güncelledik”

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, “Sektöre iliskin önemli görüs alisverislerinin yapilmis oldugu bu çalistayi hayirli olmasini temenni ediyorum. Hizmet ihracatçilari ülkemizde A’da Z’ye görevler üstleniyor. Yazilim, bilisim sektöründen yolcu tasimaciligina, müteahhitlik teknik müsavirlik hizmetlerinden egitim, saglik alanlarina, yük tasimacilik lojistik hizmetlerinden eglence kültür hizmetleri basta olmak üzere 10 alt sektörde çok önemli görevler aliyor. Bu alanlara baktigimizda hepsinin aslinda stratejik sektör oldugunu da görebiliyoruz ve bu basliklarin birçogunun da Kültür ve Turizm bakanligiyla birebir baglantili onun için Kültür ve Turizm Bakani oldugum için aslinda ben sizleri mesai arkadasim olarak görüyorum. Bizler ve sizler hep birlikte ülkemizin hak ettigi yere gelmesi için el birligiyle çalmaya devam etmek zorundayiz. Ülkemiz, petrol, dogalgaz gibi zenginlikleri çok olan ülke degil anacak onlar gibi önem arz eden ve bizi öne çikaran iyi egitilmis insan kaynagimiz var. Hizmet sektörümüz sayesinde de iyi egitilmis insan gücümüz oldukça iyi noktada bu da bizim için çok önemli bir mutluluk vesilesi. Ülkemiz, bu yilin ilk 7 ayinda 26 milyon 195 bin 747 ziyaretçi sayisina ulasti ve bu önemli basarida hizmet sektörünün payi oldukça büyük. Bu yil 42 milyon turist hedefimizi 47 milyon olarak güncelledik. Bu sayi yukari dogru revize etmeye el birligiyle devam edecegiz” dedi.



“Cumhuriyetimizin 100. yilinda bizleri çok daha ileri hedefler bekliyor”

Türkiye’nin turizmle alakali alt yapisini tamamlandigini aktaran Bakan Ersoy, “Hizmet Ihracatçilari Sektörü olarak dinamik, yeni sartlara hizla uyum saglayan, çaginin gereklerini tabip eden bir sektörüz. Cumhuriyetimizin 100. yilinda bizleri çok daha ileri hedefler bekliyor, ona göre planlarimizi ve hazirligimizi yapalim. Hepimize çok büyük isler düsüyor. Özellikle turizm alaninda faaliyet gösteren arkadaslarima sesleniyorum; bundan sonrasi için önümüz oldukça açik çünkü turizmle ilgili gerekli alt yapi eksikliklerini ülkemiz tamamladi. Dünyanin en büyük havalimanina sahibiz. Dünyanin en çok begenilen yeni nesil kabul edilen en önemli cruise portuna sahibiz” diye konustu.



“Yeni hedeflerimiz için gerekli yatirimlari yapmamiz gerekiyor”

Antalya hava alani için yatirimlarin basladigini söyleyen Ersoy, “Antalya’da yeni havalimani ihalesi tamamlandi, hizli bir sekilde bununla ilgili yatirimlar basladi, kapasitesi çok hizli bir sekilde artiriliyor. Antalya-Alanya otoyol insaatinin ihalesi de baslayacak. Ülke olarak en önemli noktayi, zor olani okyanusu geçtik, turizmle ilgili gerekli alt yapilarimizi tamamladik. Bundan sonra hizli bir sekilde yeni hedeflerimize yönelecegiz. Yeni hedeflerimiz için gerekli yatirimlari yapmamiz gerekiyor. Bunlarla ilgili tesvikleri hükümetimiz açikladi.

Hem tesvikli krediler hem yatirim KDV’sinin hizli mahsubu ile ilgili kararnameler yayinlandi. Su andan itibariyle de basvuranlara gerekli tesvik belgeleri veriliyor. Insallah hizli bir sekilde ihtiyaç duyulan yatirimlari da sektörümüz tamamlayacak. Yatak arzlariyla ilgili bahsediyorum. Hizli bir sekilde yükselecek olan turist sayilarini, taleplerini karsiliyor hale gelecegiz. Ben özellikle hizmet ihracatinin önemini tekrar vurgulamak istiyorum. Burada gördügüm motivasyondan da çok etkilendigini söylemek istiyorum. En basta çok büyük büyüme hedefleri açikladiniz hem bu sene hem de önümüzdeki seneler için. Buradaki inancin, buradaki motivasyonun diger sektörlere de örnek olmasini temenni ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA