Çay Kurudu Baliklar Telef Oldu, Köylüler Ise Isyan Etti

Sivas’in Divrigi ilçesinde kuraklik ve bilinçsiz sulama nedeniyle çay kurudu, kuruyan çayda yüzlerce balik telef oldu.

Çay Kurudu Baliklar Telef Oldu, Köylüler Ise Isyan Etti
Sivas’in Divrigi ilçesinde kuruyan çay dogaseverleri ve köylüleri üzüyor. Iddialara göre Divrigi’ye 30 kilometre uzakliktaki Kangal ilçesi Çetinkaya mevkiinde bulunan patates ve ayçiçegi üreticilerinin bilinçsiz sulama yapmasi ve kurakligin da etkisiyle Çalti Çayi adeta tamamen kurudu. Divrigi ilçesi Günes köyü girisinde kuruyan çayda yüzlerce balik telef oldu. Bölge halki ise bu duruma isyan etti. Köylüler yetkililere seslenerek önlem alinmasini istedi. Öte yandan Divrigi Kaymakami Yakup Papaker ve Kangal Kaymakami Ahmet Fatih Sungur’un bölgeye giderek incelemelerde bulundugu ögrenildi.

“Çalti Çayimiz kurudu”

Divrigi Günes Köyü Muhtari Hasan Hüseyin Culha, Çalti Çayinin tamamen kurudugunu belirterek, “Yaklasik 15 gündür Çalti Çayimiz tamamen kurudu. Yukarida Kangal ilçesinde denetimsiz ve usulsüz bir sekilde patates ve ayçiçegi üretimi yapan çiftçiler çaya dalgiç pompalari atip bu asagida ki vadiyi tamamen kuruttu. Ölü baliklar görülür oldu. Bu konuya devletimizin bir an önce müdahale etmesi lazim” diye konustu.



“Baliklar hep telef oldu”

Köy sakini Mehmet Gürsoy, bostaninin kurudugunu söyleyerek, “Kangal Çetinkaya köyünden su salmiyorlar. Bostanim kurudu, fasulyem kurudu. 2 senedir böyle. Önceden hiç böyle olmuyordu. Önceden bir boru kalinliginda su geliyordu simdi hiç gelmiyor. Çayda damla yok. Baliklar hep telef oldu” dedi.

Kaynak: İHA