Baskan Büyükkiliç Açiklamasi '4 Bin 200 Futbol Sahasi Büyüklügündeki Alan Sulamaya Açiliyor'

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, 2022 yilinda 45 adet Sulama Suyu Temini amaçli tesis yapilacagini ve 4 bin 200 adet futbol sahasi boyutunda 30 bin dekar arazinin sulamaya açilacagini söyledi.

Baskan Büyükkiliç Açiklamasi '4 Bin 200 Futbol Sahasi Büyüklügündeki Alan Sulamaya Açiliyor'
Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç; tarimsal sulamaya yönelik devasa bir projeyi hayata geçirmeye basladiklarini dile getirerek, toplam 4 bin 200 futbol sahasi büyüklügündeki 30 bin dekar araziyi sulamaya yönelik 45 sulama tesisinin de insa edilmesi için ihale sürecinin basladigi bilgisini verdi. Toplam ihale bedeli 12 milyon 683 bin 823 TL olan 17 sulama projesinin ihalesinin yapildigini söyleyen Büyükkiliç, 28 sulama projesinin ise ihale islemlerinin sürdügünü dile getirdi. Baskan Büyükkiliç, konuya iliskin olarak sunlari aktardi:

“Sulama projemizle, 30 bin dekar, yani 4 bin 200 futbol sahasi büyüklügünde alan, sulamaya açilacaktir. Sulu tarima geçilmesi ile birim alandan daha fazla verim alinacak ve yöremize, çiftçi ailelerimize ekonomik refah yönünde katma deger saglanacaktir. Su ile çiftçimize de sehrimize de bereket gelecek. Kayseri’mize de ülkemize de hayirli bereketli olsun diliyorum.”

Proje çerçevesinde, Develi-Çomakli, Develi-Gazi, Develi-Öksüt, Develi-Sarikaya, Develi-Saraycik, Talas-Basakpinar, Talas-Alaybeyli, Yesilhisar-Merkez, Yesilhisar-Akköy, Yesilhisar-Kale, Yesilhisar-Erdemli, Yesilhisar-Keslik, Yesilhisar-Doganli, Tomarza-Avsarsögütlü, Tomarza-Kesir, Tomarza-Çayinli ve Tomarza-Sihbarak’ta 12 milyon 6823 bin TL bedelli 17 adedin ihalesi yapilarak, çalismalara baslandi. Akkisla-Merkez, Akkisla-Kululu, Akkisla-Ganiseyh, Akkisla- Ugurlu 1.kisim, Akkisla-Ganiseyh 2.Kisim, Akkisla-Gümüssu, Bünyan-Merkez, Bünyan-Koyunabdal, Sarioglan-Karaözü, Felahiye-Büyüktorman, Felahiye-Merkez, Özvatan-Merkez, Özvatan-Tuglasah, Özvatan-Kermelik, Pinarbasi-Yeregeçen, Pinarbasi-Küçügürlegen, Pinarbasi-Tersakan, Pinarbasi-Cinliören, Sariz-Degirmentas, Sariz-Tavla, Sariz-Kirkisrak, Sariz-Yaylaci, Sariz-Incedere, Sariz-Tekneli, Yahyali-Burhaniye, Yahyali-Derebag ve Yahyali-Çavdarusagi’nda 28 adedinin ihale islemleri devam ediyor.
Kaynak: İHA