Adini 'Leylektar' Koydu, Yorgun Düsen Leylegi Iki Gün Misafir Etti

Hatay’in Dörtyol ilçesinde bir vatandas, ayaginda "Ring Centre Kiev Ukraine" yazili halka takili leylegi bahçesinde misafir etti. Balikla beslenen "Leylektar" adi verilen leylek 2 gün dinlendikten sonra havalanarak göçüne devam etti.

Adini 'Leylektar' Koydu, Yorgun Düsen Leylegi Iki Gün Misafir Etti
Göçmen kuslarin göç güzergahinda bulunan Hatay’in Dörtyol ilçesi, Yesil Mahalle su deposu mevkisinde ikamet eden ve ailesi ile birlikte yasayan Hüseyin Sert, sabah saatlerinde evinin bahçesinde bir leylek oldugunu fark etti. Bitkin halde bulunan göçmen kusun yanina gittiginde ayaklarindaki halkalari fark etti.

Yorgun oldugunu ve dinlenince uçup gidecegini düsünerek beklediklerini söyleyen Sert, "Ancak aksam oldugunda hala gitmedigi için karni açtir diye balikçilik yapan tanidiklarimizdan balik temin ederek aç ve yorgun olabilecegi düsüncesi ile beslemeye çalistik. 2 gündür bahçemizde bizi birakmadi ve gitmedi. Ayaginda halkalar var. Sol ayagindaki metal halkada ‘Kiev Ukraine’ yaziyor. Diger sag ayaginda ise yesil renkli halkada ‘X0405’ biz de muhtemelen bu kusun oradan geldigini tahmin ediyoruz. Bizi 2 gündür terk etmedigi için ve Ukrayna’dan oldugu düsüncesi ile adini ‘Leylektar’ koyduk. Umarim, tekrardan dinlendikten sonra ulasmak istedigi yere dogru kanat çirpar" dedi.

2 gün Sert ailesinin bahçesini terk etmeyerek dinlenen leylek balikla beslenmesinin ardindan yeniden kanat çirparak gökyüzüne havalandi.
Kaynak: İHA