MHP Genel Baskan Yardimcisi Pelin Yilik Açiklamasi '2023 Türk Milletinin Ve Türkiye'nin Zafer Yili Olacaktir'

Çankiri’da konusan MHP Genel Baskan Yardimcisi Pelin Yilik, "2023 Türk milletinin ve Türkiye’nin zafer yili olacaktir. Buna olan inancimiz tamamdir. Cumhur Ittifaki milletimizin ruhu kökünden dogmus, istikbal ve istiklal hedefleri ile devlesmis, Türkiye’nin güvencesi milli bekamizin teminatidir" dedi.

MHP Genel Baskan Yardimcisi Pelin Yilik Açiklamasi '2023 Türk Milletinin Ve Türkiye'nin Zafer Yili Olacaktir'


Çankiri’da düzenlenen Uluslararasi Çankiri Tuz Festivali, Içisleri Bakan Yardimcisi Ismail Çatakli, Çankiri Valisi Abdullah Ayaz, MHP Genel Baskan Yardimcilari Pelin Yilik ve Sadir Durmaz, AK Parti Grup Baskan Vekili Muhammet Emin Akbasoglu, AK Parti Çankiri Milletvekili Salim Civitcioglu’nun katildigi törenle basladi.

MHP Genel Baskan Yardimcilari Pelin Yilik ve Sadir Durmaz, gündeme iliskin açiklamalarda bulundu.

"2023 Türk milletinin ve Türkiye’nin zafer yili olacaktir"

Festivalin açilisinda konusan MHP Genel Baskan Yardimcisi Pelin Yilik, "Cumhur ittifaki Türkiye’nin özgüveni, ana damaridir. Cumhur Ittifaki, geçmisi ile gelecek arasindaki köprüdür, Türkiye sevdasinin siyasi bir hüviyete bürünerek köklesmesidir. 2023 yilinda Cumhuriyetimizin hem 100. yil dönümünü kutlayacak hem de Cumhuriyetin güvencesi olan Cumhur Ittifaki’nin muhtesem basarisi Allah’in izniyle yasanacaktir. 2023 vizyonu rehberliginde Milliyetçi Hareket Partisi olarak Anadolu’yu karis karis gezmekteyiz, gönüllere misafir olmaktayiz. Aziz milletimizle bulusmaya konusmaya, dertlesmeye büyük bir heves ve heyecanla devam ediyoruz. Gönüller kazaniyoruz. Mücadelemizi sabirla, sagduyuyla ve kararlilikla sürdürüyoruz. Il il Anadolu’yu gezmekte, adim adim 2023 hedefimize büyük bir kararlilikla yürümekteyiz. 2023 Türk milletinin ve Türkiye’nin zafer yili olacaktir. Buna olan inancimiz tamamdir. Cumhur Ittifaki milletimizin ruhu kökünden dogmus, istikbal ve istiklal hedefleri ile devlesmis, Türkiye’nin güvencesi milli bekamizin teminatidir. Cumhur Ittifaki mizahiyla atinin bulusmasi, Türkiye Cumhuriyeti yüksek hedeflere tasiyacak tertemiz bir birlikteliktir" dedi.



"Malazgirt Zaferinden aldigimiz ilhamla 2071 hedeflerine yürüyoruz"

Daha sonra konusan MHP Genel Baskan Yardimcisi Sadir Durmaz ise, "Milli kimliklerin insasinda tarihi hafiza çok önemlidir. En basta tarihimizle bugünü bulusturmak, yarini insa etmek açisindan önemlidir. Biz de tarihimizin omuzlarimiza yükledigi sorumlulukla 1923’te Türkiye Cumhuriyetini kuran iradeyle 2023’e giriyoruz, 1453’te Konstantinapolü, Istanbul yapan suurla 2053’e, 1071 Malazgirt Zaferinden aldigimiz ilhamla 2071 hedeflerine yürüyoruz. Bizler, ayak bastigi her cografyada, fethettigi her yerde, önce adaleti tesis eden ve bugün bile sancaginin gölgesi gözlenen bir ecdadin evlatlariyiz. ’Insani yasat ki devlet yasasin’ düsturuyla, insaninin refahi ve huzuru için çalisan, bugün bile giptayla bakilan nice eser insa eden bir medeniyetin mensuplariyiz.

Hanlar, hamamlar, kervansaraylar, imarethaneler yapan, yüzyillarin yikamadigi köprüler insa eden ama gönül köprüsünü de hiç unutmayan anlayisin temsilcileriyiz. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak, siyasetimizi tarihi hafiza üzerine insa ediyoruz. Bu anlamda sorumlulugumuz sadece bugüne degil, geçmis ve gelecegi birlikte düsünerek ele aliyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA