Bakan Akar Açiklamasi 'Cumhurbaskanimizin Liderliginde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Etki Ve Ilgi Alani Genislemistir'

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar programda “Cumhurbaskanimizin liderliginde Türkiye Cumhuriyeti devletinin etki ve ilgi alani genislemistir. Buna bagli olarak Türk Silahli Kuvvetlerinin sorumluluklari artmistir. Türk Silahli Kuvvetleri Cumhuriyet tarihimizin en detayli operasyonlarini, en detayli tatbikatlarini büyük bir basariyla yapti ve yapmaya devam ediyor.“ dedi.

Bakan Akar Açiklamasi 'Cumhurbaskanimizin Liderliginde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Etki Ve Ilgi Alani Genislemistir'


30 Agustos Zafer Bayrami dolayisiyla AK Parti Istanbul Il Baskanligi Ümraniye’de “Kahramanlari Anma ve Zafer Gecesi” programi düzenledi.

Programa Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan telefon ile baglanarak sehit ve gazi ailelerine seslendi. Ümraniye Millet Bahçesi’nde düzenlenen programa Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe, AK Parti Istanbul Sosyal Politikalardan Sorumlu Il Baskan Yardimcisi Sevim Sayim Madak, AK Parti Ümraniye Ilçe Baskani Mahmut Eminmollaoglu, Ümraniye Belediye Baskani Ismet Yildirim ve yaklasik 2 bin 500 sehit ve gazi ailesi katildi.



Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, “Bugün sizlerle olmanin gururunu, sizlerle birlikte olmanin heyecanini yasiyoruz, sizlerle beraber hatiralarinizi paylasiyoruz, bundan dolayi ayrica size tesekkür ediyorum. Hepinizin bildigi gibi Agustos ayi asil milletimizin zaferler ayi. Malazgirt’ten baslayip büyük taarruza kadar büyük faaliyetlerimizin yapildigi, büyük muharebelerin kazanildigi bir aydan bahsediyoruz. Otlukbeli’nde, Çaldiran’da Mohaç’da Türk ordusu ülkemizin ve milletimizin hakkini korumak için tüm dünyaya Türkün gücünü göstermek için savaslar verdi, büyük zaferler kazandi bu ayda. Bir asir önce bazilari Türkiye’yi isgale tesebbüs ettiler. 1919’da baslayan bu girisim 1922’de büyük bir hüsran ile sonuçlandi. Büyük taarruzu kazanan basta Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere bütün sehitlerimize kutsal degerlerimiz ugruna canlarini feda eden bütün sehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bedenlerinin bir parçasini feda eden gazilerimize de saygilarimi sükranlarimi sunuyorum.” dedi.



Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, “Dünya’da önemli degisiklikler var, etrafimizda önemli degisiklikler var biz bunlari yakindan takip ediyoruz. Eger ki ülkemize tehdit, tehlike ne varsa bunlara karsi alinmasi gereken bütün tedbirleri aldik, aliyoruz. Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde Türkiye Cumhuriyeti devletinin etki ve ilgi alani genislemistir. Buna bagli olarak Türk Silahli Kuvvetleri’nin sorumluluklari artmistir. Türk Silahli Kuvvetleri Cumhuriyet tarihimizin en detayli operasyonlarini, en detayli tatbikatlarini büyük bir basariyla yapti ve yapmaya devam ediyor.“ dedi.



AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe, “Agustos ayi tarihimizde hakikaten zaferle dolu bir ay. Malazgirt’ten, Büyük Taarruz’a bu topraklarin vatan ve yurt edinilmesinden, bu topraklardaki varligimizin ve bekamizin devami isaret eden bir çok zaferi kazandigimiz ay ve bu zaferleri kazanma nedenimiz sehitlerimizi ve gazilerimizi anmamiz gereken günlerde yasiyoruz. Bizler de sehitlerimiz ve gazilerimize minnettar olabilmek, hem de onlarin yakinlarina, ailelerine sahip çikabilmek adina milli bilincimizi ve farkindaligimizi arttirabilmek için böyle bir programda bu aksam bulusmak istedik. Sunun altini sürekli çiziyoruz birileri bu milleti tarihteki oyuncu rolünden, tarih yapan rolünden, çag açip çag kapatan rolünden vazgeçmek isteyebilir fakat sunu herkes bilsin isitsin ki; su ay yildiz altinda bu milleti silmek isteyenlere gögsünü gerecek erler de vardir, sehitler de vardir, gaziler de vardir.” dedi.



Ümraniye Belediye Baskani Ismet Yildirim, “Anadolu’yu yurt edindigimiz günden bu zamana kadar gözünü kan bulamis sirtlanlar topraklarimiza göz dikmekten asla vazgeçmediler. Öz vatanimizi, öz topraklarimizi bizden koparmak için türlü oyunlarla tuzaklar kurdular. Dün Haçli ordulariyla saldiranlar bugün kimi terör örgütlerini kendilerine masa yaparak ayni gaye ugruna saldirilarina devam ettiler. Maskeleri degisiyor fakat yüzleri hiç degismiyor. Her gelislerinde Türk milletinin degismez, eskimez ve tükenmez cesaretini ve savunma iradesini görüyorlar” dedi.

Kaynak: İHA