Sokakta Çikan Çatismada Yoldan Geçen Genç Öldü, Firari Zanli Tutuklandi

Adana’da iki grup arasinda sokakta çikan silahli kavgada yoldan geçerken yaralanan iki sahistan biri hayatini kaybetti. Yakalanan firari zanli tutuklandi.

Sokakta Çikan Çatismada Yoldan Geçen Genç Öldü, Firari Zanli Tutuklandi
Edinilen bilgiye göre olay, 29 Mart 2019’da saat 23.30 siralarinda Seyhan ilçesi Kuruköprü Mahallesi’ndeki bir barin önünde meydana geldi. Kentte kumar oynatma ve kumar yoluyla borçlandirarak haksiz kazanç elde etme suçlarini isledigi belirlenen organize suç örgütü üyesi Mustafa Karademir (31) ile Ali Ibrahim Demirkol (31), Inönü Caddesi’ndeki bara baskina gitti. Çikan silahli kavgada Karademir ve Demirkol’un silahindan çikan kursunlar, olayla ilgisi olmayan Ömer Imre (36) ve Tuncay Bozdogan’a isabet etti. Imre ve Bozdogan kanlar içinde yere yigilirken, saldirganlar ise otomobile binip, kaçti.

Yaralanan Imre ve Bozdogan, çevredekiler tarafindan yakindaki özel bir hastaneye kaldirildi. Durumu agir olan Imre, doktorlarin müdahalesine ragmen kurtarilamazken, Bozdogan ise tedavisinin ardindan taburcu edildi. Olay yerinde inceleme yapan polis, çok sayida bos kovana rastladi. Olayla ilgili sorusturmayi sürdüren Cinayet Büro Amirligi ekipleri, Karademir’i gözaltina alirken, Demirkol’un ise izine rastlayamadi. Karademir, sevk edildigi adliyede tutuklandi.

Cinayet polisi, silahli saldirinin islendigi günden bu yana firari olan Demirkol’un, bir arkadasinin Yüregir ilçesi Karacaoglan Mahallesi’ndeki evinde saklandigini belirledi. Yapilan çalismada Demirkol’un yakalanmamak için sik sik adres degistirdigi, hiçbir kamu kurumuna basvurmadigi tespit edildi. Operasyon için harekete geçen ekipler, söz konusu adrese baskin düzenledi.

Gözaltina alinan Demirkol’un, ‘hirsizlik’, ‘yagma’ ve ‘kisiyi hürriyetinden yoksun kilma’ suçlarindan 11 yil 7 ay hapis ile 9 bin lira para cezasiyla arandigi ögrenildi.

Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen Ali Ibrahim Demirkol, çikarildigi mahkemece tutuklandi.
Kaynak: İHA