Selçuklu Belediyesi Zafer Coskusuna Sahitlik Etti

Ahlat’ta gerçeklesen Malazgirt Zaferi’nin 951. yildönümü etkinliklerinin düzenlendigi alanda kurulan Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediyesi oba çadiri ziyaretçilerden yogun ilgi gördü.

Selçuklu Belediyesi Zafer Coskusuna Sahitlik Etti
Malazgirt Zaferi’nin 951. yildönümü sebebi ile Bitlis’in Ahlat ilçesinde Okçular Vakfi tarafindan düzenlenen kutlama etkinliklerinde yer alan Selçuklu Belediyesi oba çadiri ziyaretçilerden yogun ilgi gördü. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in katildigi etkinliklerde devlet erkani da yer aldi. Kutlamalarda Selçuklu Belediyesi’nin alanda yer alan oba çadiri birçok önemli isim tarafindan ziyaret edildi. Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci çadira gelen AK Parti Grup Baskanvekili Mahir Ünal ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun’u agirladi. Selçuklu Belediyesi’nin çalismalari hakkinda bilgi veren Baskan Ahmet Pekyatirmaci, Grup Baskanvekili Ünal’a Selçuklu Belediyesi’nin yayin hayatina kazandirdigi "Anadolu Selçuklu Çagi Taç Kapilari" eserini takdim etti. Baskan Pekyatirmaci, Malazgirt Zaferi kutlama etkinligine katilan AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci, Adalet Bakani Bekir Bozdag, Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, Büyük Birlik Partisi Genel Baskani Mustafa Destici, Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin ve Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz ile görüserek istisarelerde bulundu.

"Kadim medeniyetimizin emanetçisiyiz"

Selçuklu’nun izlerini her yerde tasidiklarini ifade eden Ahmet Pekyatirmaci, "Anadolu’nun kapilari Sultan Alparslan tarafindan Malazgirt’te açildiktan sonra Konya 200 yil Selçukluya baskentlik yapti. Konya’yi temsilen Selçuklu Belediyesi olarak burada bulunmanin mutlulugunu yasiyoruz. Biz ismini aldigimiz Kadim Medeniyet Selçuklu’nun izlerini her tarafta mutlaka tasimaya özen gösteriyoruz. Selçuklu Belediyesi olarak Selçuklu medeniyetine olan borcumuzu ödemek için her zaman gayret ediyoruz. Bu etkinligi düzenleyen Okçular Vakfi’na, Cumhurbaskanligimiza, Ahlat Belediyemize ve organizasyonda emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Malazgirt Zaferi’nin 951. yildönümü kutlu olsun" dedi.

Kaynak: İHA