Vali Yavuz Açiklamasi 'Kocaeli'ye En Fazla Göç Eden Sehirlerin Basinda Erzurum Var'

Kocaeli Erzurumlular Kültür ve Dayanisma Vakfini ziyaret eden Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, "Kocaeli’ye en fazla göç eden sehirlerin basinda Erzurumlu kardeslerimiz var. Bu sehirde hem nüfus hem de kültür olarak önemli bir güce sahipsiniz. Dolayisiyla bu sehirde ki milli manevi degerlerine bagli atmosferin devami konusundaki Erzurumlu kardeslerimizin önemli bir katkisi bulunmaktadir" dedi.

Vali Yavuz Açiklamasi 'Kocaeli'ye En Fazla Göç Eden Sehirlerin Basinda Erzurum Var'
Vali Seddar Yavuz, Kocaeli Erzurumlular Kültür ve Dayanisma Vakfini ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Baskani Ahmet Önal’dan çalismalari hakkinda bilgiler aldi. Erzurum’un Türk kültürü için önemli bir yeri bulundugunu söyleyen Vali Yavuz, "Anadolu’nun Türk yurdu haline dönmesinde ve halen devaminda Erzurum’un çok önemli rolü var. Bu anlamda sizleri çok önemsiyor ve seviyoruz. Biz her sehrimizi seviyoruz ama sizlerle ayri bir muhabbetimiz var ve bu vesileyle bugün sizleri ziyaret etmek istedik. Kocaeli’ye en fazla göç eden sehirlerin basinda Erzurumlu kardeslerimiz var. Bu yönüyle de bu sehirde hem nüfus hem de kültür olarak önemli bir güce sahipsiniz. Dolayisiyla bu sehirde ki milli manevi degerlerine bagli atmosferin devami konusundaki Erzurumlu kardeslerimizin önemli bir katkisi bulunmaktadir. Bu sehirdeki rolünüzün farkindayiz, hizmetlerinizin farkindayiz ve devamini diliyoruz. Yapabileceginiz her çalismada sizin yaninizda oldugumuzu belirtmek istiyorum. Önümüzdeki günlerde diger hemsehri dernekleri, vakiflar, hayir kurumlarimiz ve STK’larimizi ziyaret etmeye çalisacagiz. Bizim yapabilecegimiz herhangi bir husus olursa kapimiz, gönlümüz sonuna kadar açik" ifadelerini kullandi.

"Kentin kültürüne büyük katkilari var"

Erzurumlularin Kocaeli’nin kültürüne büyük katkilari oldugunun altini çizen Vali Yavuz, "Kocaeli Türk kültürünü özümsemis, Selçuklu ve Osmanli kültürünü yasatan kadim sehirlerden bir tanesidir. Bu vesileyle bir kez daha bu güne kadar vermis oldugunuz katki ve destekler için hepinize çok tesekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA