'Unu Sizden Yogurmasi Bizden' Kampanyasiyla Is Yükünden Kurtuldular

Antalya Büyüksehir Belediyesi Tarimsal Hizmetler Dairesi Baskanligi, yas ortalamasi yüksek olan kirsal mahallelerde kadinlari is yükünden kurtarmak için hamur yogurma makinesi hibe destegi yapiyor. “Unu sizden yogurmasi bizden” kampanyasi çerçevesinde bugüne kadar Dösemealti, Kas, Demre, Korkuteli, Elmali, Finike, Kumluca, Gündogmus ve Akseki ilçelerinden talepte bulunan kirsal mahallelere 29 adet hamur karma makinesi hibe edildi.

'Unu Sizden Yogurmasi Bizden' Kampanyasiyla Is Yükünden Kurtuldular


IMECE kültürü yasatiliyor

Tek seferde 50 kilo hamur yoguran makineler kadinlarin islerini kolaylastiriyor. Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek’in talimatiyla kurulumu yapilan makineler hamuru yogururken, kadinlar dinlenmenin keyfini çikariyor. Hamur yogrulduktan sonra hep birlikte bazlama ve yufka yapan kadinlar imece kültürünün de yasatilmasina katki sagliyor. Hamur yogurmanin fiziki olarak zor zahmetli bir is oldugunu belirten kadinlar teknolojinin imkanlarindan faydalanmanin mutlulugunu yasadiklarini dile getirerek, “Biz oturuyoruz, makine yoguruyor. Bag bahçe isleri ev isleri derken zaten yoruluyoruz. Hamur yogurmakta zor güç kuvvet istiyor. Çogumuzun yasi artik ileri seviyede. Bu makine bizi büyük bir yükten kurtardi ” dye konustular

Destekler sürecek

Antalya Büyüksehir Belediyesi tarafindan ihtiyaci olan mahallelere hamur karma makinesi dagitimi devam edecek. Yetkililer, kirsal mahallelere yaklasik 120 hamur karma makinesinin hibe edilecegini açikladi.

Tarimsal Hizmetler Dairesi Baskanligi Kirsal Kalkinma ve Kooperatifçilik Sube Müdürü Metin Kazaroglu, hamur yogurma ve açma isleminin kol gücüyle yapildigina ve çok yorucu bir is olduguna dikkat çekerek, “Yogurmayi da açmayi da ayni kisiler yapiyor. Dagittigimiz hamur yogurma makineleriyle en azindan isin yogrulma kismini hafifletmis oluyoruz” dedi.



Akseki Güçlüköy Mahallesi sakinlerinden Aysenur Çavuloglu da yufka ekmegi yapmanin çok emek isteyen, açmasi ve pisirmesi uzun süren bir is olduguna dikkat çekerek, "Hamur yogurma makinesi ekmek ve makarna yapiminda isimizi kolaylastiriyor” diye konustu.

Kaynak: İHA