Ukraynali Savas Magdurlari Kusadasi Belediyesi'ne Tesekkür Etti

Rusya’nin Ukrayna’ya karsi alti ay önce baslatmis oldugu askeri harekat nedeniyle Kusadasi’na siginan kadin ve çocuklar Ukrayna’nin bagimsizlik günü için bir araya geldi. Toplam 55 ülkeden yaklasik bes bin Ukraynalinin bir internet uygulamasi üzerinden baglanti kurmasi ile savas magdurlari hep bir agizdan milli marslarini söyleyerek bir rekora imza atti.

Ukraynali Savas Magdurlari Kusadasi Belediyesi'ne Tesekkür Etti


1991 yilinda Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliginden (SSCB) ayrilan Ukrayna’nin bagimsizligini kazanmasinin 31. yil dönümünü kutlamak için Kusadasi’nda yasayan savas magdurlari bir araya geldi. Yunus Emre Parki’nda bir internet uygulamasi üzerinden görüsen yaklasik bes bin Ukraynali savas magduru ile Kusadasi’nda yasayan savas magdurlari milli marslarini söyleyerek duygu dolu anlar yasadi. Ardindan savas magdurlari, Rusya’nin Ukrayna’ya karsi baslatmis oldugu askeri harekatin üzerinden 6 ay geçmesi dolayisiyla bu süreçte kendilerine destek olan Kusadasi Belediyesi ve Kent Konseyi’ne tesekkür etmek için eski dügün salonunda toplandi.

Kusadasi Kent Konseyi Yabancilar Meclisi Koordinatörü Olena Burgaç, Kusadasi Belediye Baskan Yardimcisi Seyfi Seyhan Suvari’ye savas magduru çocuklarin yapmis boyadigi taslardan ve yaptigi resimlerden hediye etti. Olena Burgaç, “Tam alti ay önce baslayan savas sürecinde buraya siginan kadin ve çocuklardan Kusadasi Belediyesi olarak desteklerinizi esirgemediginiz için tesekkür ederiz. Kusadasi Belediyesi olmadan bu kadar yardim toplayamazdik” dedi.



Belediye Baskan Yardimcisi Seyfi Seyhan Suvari ise savasin olusturdugu tahribata karsi sevginin ve dayanismanin önemine dikkat çekti. Baskan Yardimcisi Seyfi Seyhan Suvari, “Savasin yasandigi her yerde ciddi yikimlar ortaya çikiyor. Maalesef ki yasadigimiz yüzyilda karsimiza böyle savaslar hala çikiyor, bizleri de çok üzüyor. Biz Kusadasi halki olarak tabi ki her zaman sizlerin yanindayiz. Kusadasi Belediyesi olarak da elimizden geldigince destek olmaya çalistik ve her zaman devam edecegiz” dedi.



Kutlama etkinligi Kusadasi Belediyesi Erkan Yücel Tiyatro Sahnesi’nde Ukraynali savas magduru çocuklar tarafindan yapilan dans gösterileri ile devam etti. Dans gösterisinin ardindan savasta evi yok olan insanlarin komsulariyla beraber hayatini yeniden insa etmesini konu alan ‘Tologa’ filmi gösterildi.

Ukrayna’nin bagimsizligini kazanmasinin 31. yil dönümünde öglen saat 14.00’da baslayan etkinlikler, Ismail Cem Dostluk ve Baris Meydani’nda bulunan barisin ve hosgörünün simgesi El Heykeli’nin Ukrayna’nin milli bayrak renkleri ile aydinlatilmasiyla sona erdi.
Kaynak: İHA