Turkcell Granfondo'da Pedallar 'Daha Iyi Bir Dünya Için' Dönüyor

Türkiye’nin Turkcell’inin ana sponsorlugunda düzenlenen ve bu sene pedallarin ‘baris’ için döndügü Turkcell Granfondo Serisi’nde savas magduru çocuklar için destek fonu olusturuldu.

Turkcell Granfondo'da Pedallar 'Daha Iyi Bir Dünya Için' Dönüyor
Geçtigimiz yil ilkinin gerçeklestigi ve büyük bir ilgi gören Turkcell Granfondo yol bisiklet yarisi serisinde pedallar bu yil da daha iyi bir dünya için dönüyor. Geçen sene pandemide hayatini kaybeden saglik çalisanlarinin çocuklarinin yani sira yangin ve seller nedeniyle magdur olan çocuklara da yardim elini uzatan seri, bu sene ise ’Baris Için Pedalliyoruz’ slogani ve Kizilay vasitasiyla savas magduru çocuklara moral oldu.

Bisiklet sporuna da yeni bir heyecan katan yaris serisinin ikinci sezonu 26 Haziran Pazar günü Beykoz’da yapilan mücadele ile start alirken, bu yarista Kizilay araciligiyla savas magduru çocuklara fon saglandi. Projeyle savasin psikolojik etkilerini azaltmak için Kizilay’in hayata geçirdigi ‘Çocuk Dostu Alan’ kurulmasindan gida, hijyen ile barinma yardimlarina kadar çesitli alanlarda çocuklarin ihtiyaç duydugu destekler saglaniyor. Çocuklara saglanan destekler arasinda yeni yataklar, battaniyeler, sobalar, bilgisayarlar, kirtasiye malzemeleri, kitaplar ve oyun setleri bulunuyor.

Izmir’de ’sürdürülebilir bir dünya için’ yarisilacak

4 Eylül’de düzenlenecek Izmir Granfondo’nun mottosu ise ’Sürdürülebilir Bir Dünya Için Pedalla’ olarak belirlendi. Bu tema ile spora tesvikin artmasi, çevresel sürdürülebilirlik, obezite ile mücadele, engelli bireylerin toplumda yer almasi, atiklarin geri dönüsümü gibi katkilar da göz önünde bulundurularak sürdürülebilirlik farkindaliginin olusturmasi planlaniyor.
Kaynak: İHA