Sirnak'ta 5 Yilda 249 Tür Yaban Hayvani Tedavi Edildi

Sirnak Valisi Osman Bilgin, Doga Koruma Milli Parklar Yaban Hayvanlari Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne ziyarette bulunarak, "2018 yilindan bu yana 249 türde yaban hayvanini tedavi ederek, dogaya geri kazandirdi. Sirnak’imiz artik her yönüyle yönlü bir sehirdir” dedi.

Sirnak'ta 5 Yilda 249 Tür Yaban Hayvani Tedavi Edildi
Sirnak Doga Koruma Milli Parklar Sube Müdürlügü’nce Sirnak Üniversitesi yerleskesinde kurulan Yaban Hayvanlari Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret eden Vali Osman Bilgin, burada tedavi gören yaban hayvanlari ile yakindan ilgilendi. Sirnak’taki yaban hayati önemsediklerini belirten Vali Bilgin, “Tedavileri tamamlanan çesitli kuslari ara ara dogaya saliyoruz. Vahsi hayatta yaralanmis hayvanlarda var. Onlarinda tedavileri tamamlayinca dogaya saliyoruz. Veteriner hekimimize ve göreviler tesekkür ediyoruz. Sirnak Doga Koruma Milli Parklar Yaban Hayvanlari Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde 2018 yilindan bu yana 249 türde yaban hayvanini tedavi ederek, dogaya geri kazandirdi. Sirnak’imiz artik her yönüyle yönlü bir sehirdir” ifadelerinde bulundu.

Vali Bilgin’e, Sirnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Üniversite Genel Sekreteri Ibrahim Baz, Sirnak Doga Koruma Milli Parklar müdürü Orhan Kalay eslik etti.
Kaynak: İHA