Seyh Edebali Üniversitesi Tip Fakültesi Için Bütün Hazirliklar Tamamlandi

2021-2022 egitim ögretim döneminde ilk ögrencilerini kabul eden Seyh Edebali Üniversitesi Tip Fakültesi için bütün hazirliklar tamamlanirken toplam 21 ögretim üyesinin kadroya alinmasi için ilan verildi.

Seyh Edebali Üniversitesi Tip Fakültesi Için Bütün Hazirliklar Tamamlandi
2022-2023 egitim ögretim döneminde Bilecik’te egitim verecek olan Bilecik Seyh Edebali Üniversitesi Tip Fakültesi hem fiziki ve teknik altyapisini hem de akademik kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Tip Fakültesi; Temel Tip Bilimleri, Cerrahi Tip Bilimleri ve Dahili Tip Bilimleri için toplam 21 ögretim üyesini kadrosuna katmak için ilana çikti.

Seyh Edebali Üniversitesi, Tip Fakültesi 30 Haziran 2020’de yayimlanan Cumhurbaskani Karari ile kurulmus, aradan geçen kisa sürede yapilan özverili çalismalar sonucunda 2021-2022 egitim ögretim döneminde ilk ögrencilerini kabul etmisti. Saglik Bakanligi ile yapilan afiliasyon çalismasi neticesinde Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne kavusan Tip Fakültesi, önümüzdeki egitim ögretim döneminde ögrencilerine kendi bünyesinde egitim vermek için tüm hazirliklarini tamamladi. Kadrosuna yeni katacagi uzman isimlerle hem ögrencilerimizin egitimine hem de kentin saglik altyapisina büyük katkilar saglayacak olan Tip Fakültesi günden güne ilerlemeye devam ediyor.

“Hem ögrencilerimizin egitimlerini hem de kentimizin saglik alanindaki ihtiyaçlarini büyük oranda karsilayacagiz”

Konuya iliskin bir degerlendirmede bulunan Seyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sükrü Beydemir, “Tip Fakültemiz bünyesine katacagimiz yeni 21 akademisyenle hem ögrencilerimizin egitimlerini hem de kentimizin saglik alanindaki ihtiyaçlarini büyük oranda karsilayacagiz. Hastanemizde saglik hizmeti alan vatandaslarimizin daha kisa sürede ve daha nitelikli kosullarda bu hizmetten faydalanmasina olanak saglayacagiz. Bunun yani sira ögrenimlerini ilimizde görecek ögrencilerimiz için hazirliklarimizi tamamladik. Kadromuzu hacim ve nitelik bakimindan yetkin hale getirmeye devam edecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA